Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
špaldovo-pohankové dalamánky

špaldovo-pohankové dalamánky

Potřebné ingredience

300-330ml vody+300g špaldové mouky+100g pohankové mouky+100g žitné celozrné ouky+PL lžíce suš.kvásek+ČLsuš.droždí,špetka cukru + mořskýá sůl+ sušená cibulka.semínka(lněné a sezamové) a hrubozrná sůl+kmín na posyp

Postup přípravy

vše zamícháme,necháme kynout,uděláme dalamánky,posypeme povrch a pečeme asi 1-1,25 hod.max.na 200st-spíš po chvíli zeslabíme-hlídáme,až zhnědnou na povrchu a necháme ještě ve…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
špaldovo-žitné celozrné bochánky-se semínky a smaženou cibulkou

špaldovo-žitné celozrné bochánky-se semínky a smaženou…

Potřebné ingredience

max.3dl vody + špaldová chlebová mouka-280g asi,+žitná celozrná mouka-120g asi-ČJ suš.droždí a PL sušenýkvásek,sůl a špetka cukru.jádělám z kvásku domácího,pokud nemáte-tohle je taky výborné řešení.+různá semínka(dýně,slunečnice.len,sezam)hrubá sůl,může býti kmín.sušená smaž.cibulka.

Postup přípravy

těsto uhněteme(cibulku i semínka můžete dát i dovnitř)-já ručním hnětačem-můžete v pekárně,nechat kynout,potom vyrobit bochánky+posypat,chvíli nechat kynout na plechu-péct necelou…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
špaldovo-žitný "zdravý" cheba pro začátečníky

špaldovo-žitný "zdravý" cheba pro začátečníky

Potřebné ingredience

špaldová mouka chlebová,žitný celozrná mouka(jedno jaká,hrubě mletá),kvásek-i sušený,semínka,sůl,voda,cukr

Postup přípravy

celkem 330ml vody,350-400 g špaldové mouky + 150-100g žitné(aby bylo celkem půl kila),kvásek(1 pol.lžíce sušeného),troška soli,cukru,semínka dle libosti-slunečnice,dýně,len....vše…

Zobrazit více...

Kategorie