Tvarohový jáhelník s jablíčy a semínky
Potřebné ingredience
250g bio jáhel, 1 vanička tučného tvarohu, 1 malý kelímek selského bílého jogurtu nebo kysané smetany, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, třtinový cukr dle chuti nebo medu, špetka soli, kůra z jednoho biocitrónu, mletá skořice, 2 vrhchovaté lžíce másla, jablíčka, rozinky, vlašské ořechy nebo mandle, semínka dle chuti - dýňová, lněná, sezamová...., práškový cukr na posypání.
Postup přípravy
Nejprve spaříme 2x jáhly horkou vodou, abychom z nich dostali hořkost (také jsem četla, že pro zvýšení jejich zásaditosti a vyplavení různých nežádoucích látek by se měli namočit…
Ovesné lívanečky s jablky
Potřebné ingredience
2 hrsti ovesných vloček, špaldová mouka, 2 jablka, 1 vejce, voda, sůl, vanilkový cukr, kůra z biocitrónu, kapka rumu (nemusí být) , špetka skořice, máslo na smažení. Na obalení skořicový cukr, (na ozdobu šlehačka, bílý jogurt., kys. smetana s cukrem)
Postup přípravy
Nejprve si namočíme na 10 min. vločky do studené vody. Přidáme nahrubo nastrouhaná jablka, vejce, mouku, sůl, vanilkový cukr, kůru, rum a udeláme hustší těstíčko, dle potřeby…