Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Sladká jídla

Přidat recept
SLADKÁ JÍDLA
Dýňové lívance

Dýňové lívance

Potřebné ingredience

500 g dýně (Hokaido nebo muškátové), 120 g pšeničné hladké mouky (část může být i celozrnná), 100 g cukru, 4 vejce, 1 lžíce mleté skořice, špetka soli, 100 g rozinek

Postup přípravy

Dýni pokrájet na kostky a podustit na troše vody se špetkou soli do měkka.
Rozmixovat na jemné pyré a nechat vychladnout.

K dýni přidat ostatní suroviny a rozmíchat do…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Anglické crumpets (podle Nuselské kuchty)

Anglické crumpets (podle Nuselské kuchty)

Potřebné ingredience

2 lžičky sušeného droždí, ½ lžičky cukru, 170 -200 g hladké pšeničné mouky, 250 ml vlažného mléka, 170 ml vlažné vody, necelá 1 lžička soli, ¼ lžičky jedlé sody rozpuštěné ve dvou lžících vody

Postup přípravy

V trošce teplého mléka rozpustit droždí + cukr a nechat droždí probudit.

Do mísy dát mouku + mléko + vodu + sůl + sodu, přidat droždí a všechno metlou vyšlehat do hladkého…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Lívance - kváskové s ovesnými vločkami

Lívance - kváskové s ovesnými vločkami

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 130 g žitného kvásku, 450 ml mléka, 50 g třtinového cukru, 1 vanilkový cukr, 150 g hladké pšeničné mouky, 50 g špaldové mouky, 100 g jemných ovesných vloček, citrónová kůra, špetka soli, 1 vejce; * NA OZDOBU: marmeláda, javorový sirup, šlehaný tvaroh, kysaná smetana, jogurt, skořicový cukr, pomerančový cukr, různé druhy ovoce .....

Postup přípravy

1. den - příprava těsta
Všechny suroviny kromě vejce v míse dobře promíchat, mísu zakrýt a odložit do druhého dne do lednice.

2. den - pečení
Mísu vyndat z lednice,…

Zobrazit více...

Kategorie