Veselé řezy jako kravička Milka
Potřebné ingredience
Korpus: 3 vejce, 380 g nahrubo nastrouhané cukety, 3 PL oleje, 200 g cukru krupice, 400 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 PL skořice. Poleva: 130 g bílé čokolády, 4 PL šťávy z borůvek, 1 bílá poleva Carla.
Postup přípravy
Je to již 9 let, co jsem dělala podle zde zveřejněného receptu buchtu a la kravička Milka. S korpusem byl problém, ale poleva dobrá. Teď jsem měla chuť na borůvky a potřebovala…
Citronový dortík s ovocem
Potřebné ingredience
Korpus: 175 g hladké mouky, ½ prášku do pečiva, 75 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 75 g másla. Náplň: 750 g měkkého tvarohu v alobalu, 4 vejce, 150 g cukru krupice, 4 PL solamylu, 1 lžičku vanilkové esence, 250 ml smetany ke šlehání. Poleva: 75 g másla, 50 g třtinového cukru, 1 PL bílého vína, 3 PL citronové šťávy, 6 meruněk, 2 menší jablka
Postup přípravy
Na vále vypracujeme hladké těsto, které rozválíme do papírem vyložené dortové formy průměr 26 cm a z těsta vytvoříme i okraje. Formu uložíme na chvíli do chladna.
Z bílků a…
Marcipánový koláč s mirabelkami
Potřebné ingredience
Těsto: 100 g marcipánu, 115 g cukru moučka, 125 g másla nebo Hery, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 3 vejce, 150 g hladké mouky, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva. Nahoru: mirabelky (případně jiné ovoce), skořicový cukr, čokoládová poleva.
Postup přípravy
Marcipán nastrouháme nahrubo a vyšleháme spolu se změklým máslem, cukry a solí, po jednom zašleháváme vejce. Nakonec vmícháme mouku s práškem a vše krátce prošleháme. Těsto…