Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Úžasná tvarohová bábovka Jána Jackuliaka

Úžasná tvarohová bábovka Jána Jackuliaka

Potřebné ingredience

250 g práškového cukru, 250 g margarínu, 250 g polohrubej múky, 4 vajíčka, trocha rumu, 1 vanilínový cukor, 1 prášok do pečiva, 1 mäkký tvaroh, strúhaný kokos, maslo,

Postup přípravy

Do veľkej misy dáme Heru, 4 žĺtky, vanilkový a prášKOVý cukor, trochu rumu a zmixujeme. Vmiesime tvaroh. V druhej mise zmiešame múku, prášok do pečiva a cez sito preosejeme do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ŘEZY Z LÍSTKOVÉHO TĚSTA

ŘEZY Z LÍSTKOVÉHO TĚSTA

Potřebné ingredience

Lístkové těsto, piškoty, okapané kompotované meruňky, 2x puding v prášku, 1 l mléka, cukr

Postup přípravy

Lístkové těsto rozdělíme na poloviny, jednu rozválíme a položíme na plech. Na těsto narovnáme piškoty, okapané kompotované meruňky a všechno zalijeme pudingem uvařeným z 1 l mléka…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ukryli sa do periny

Ukryli sa do periny

Potřebné ingredience

Cesto: 600 g polohrubej múky 300 g kryštálového cukru 300 ml mlieka 150 ml oleja 1 kypriaci prášok 1 vajce 1 PL kakaa Plnka 1: 1 kg jabĺk med škorica maslo Plnka 2: 500 g jemného tvarohu 250 ml mlieka 2 vajcia 1 balíček vanilkového cukru 1 balík pudingu Sirup: 300 g cukru 200 ml vody škorica klinčeky limetka

Postup přípravy

Do misky dáme múku, cukor, mlieko, vajcia, kypriaci prášok, olej, vypracujeme cesto. 2/3 cesta vylejeme na plech. Na panvici na masle opečieme nakrájané jablká, pridáme škoricu,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Originál talianske TIRAMISU

Originál talianske TIRAMISU

Potřebné ingredience

1 šálka silnej presso kávy izbovej teploty, 1 lyžica brandy, 1 lyžica Marsaly alebo likéru, 1 vanilkový cukor, 30 – 40 podlhovastých piškót alebo veľké balenie guľatých piškót (najlepšie sú pravé talianske piškóty), ****** Na krém budeme potrebovať: 6 vajíčok, 3 polievkové lyžice práškového cukru (kopcom), 500g mascarpone (môže sa spolovice nahradiť aj Lučinou), 1,5 dcl brandy, 1,5 dcl Marsaly alebo kávového likéru (ale aj kakaového, mandľového a pod.)

Postup přípravy

1. Najprv si uvaríme kávu, aby vychladla.
2. Vo veľkej mise elektrickým šľahačom vymiešame žĺtka s cukrom (zabaglione), kým masa nezíska odtieň slonoviny, cca 2 minúty.
3.…

Zobrazit více...

Kategorie