Úžasná tvarohová bábovka Jána Jackuliaka
Potřebné ingredience
250 g práškového cukru, 250 g margarínu, 250 g polohrubej múky, 4 vajíčka, trocha rumu, 1 vanilínový cukor, 1 prášok do pečiva, 1 mäkký tvaroh, strúhaný kokos, maslo,
Postup přípravy
Do veľkej misy dáme Heru, 4 žĺtky, vanilkový a prášKOVý cukor, trochu rumu a zmixujeme. Vmiesime tvaroh. V druhej mise zmiešame múku, prášok do pečiva a cez sito preosejeme do…
ŘEZY Z LÍSTKOVÉHO TĚSTA
Potřebné ingredience
Lístkové těsto, piškoty, okapané kompotované meruňky, 2x puding v prášku, 1 l mléka, cukr
Postup přípravy
Lístkové těsto rozdělíme na poloviny, jednu rozválíme a položíme na plech. Na těsto narovnáme piškoty, okapané kompotované meruňky a všechno zalijeme pudingem uvařeným z 1 l mléka…
Dusene hovadzie na ciernom pive
Potřebné ingredience
1 kg hovadzie maso (predne), 100 g slanina anglicka platky, 2 lyzice paradajkoveho pretlaku, 1 lyzicka ostrej horcice, 2 mrkvy, 1 lyzica nadrobno nakrajaneho zazvoru, 1 cibula, 2 struciky cesnaku, 2 bobkove listy, tymian 1lyzicka cervenej mletej papriky, 1/2 lyzicky mleteho cierne korenia,1/2 lyzicky drveneho noveho korenie, 4 lyzice rastlinneho oleja, 500 ml cierne pivo Guinness, 1 pomaranc, 1 maly hrncek hl. muky, voda podla potreby
Postup přípravy
Hovadzie maso odblanine a nakrajame na kocky cca 2 cm. Obalime v zmesi muky, cierneho, noveho korenia a papriky a premiesame. Nakrajame si cibulu, cesnak, cerstvy zazvor, anglicku…
Ukryli sa do periny
Potřebné ingredience
Cesto: 600 g polohrubej múky 300 g kryštálového cukru 300 ml mlieka 150 ml oleja 1 kypriaci prášok 1 vajce 1 PL kakaa Plnka 1: 1 kg jabĺk med škorica maslo Plnka 2: 500 g jemného tvarohu 250 ml mlieka 2 vajcia 1 balíček vanilkového cukru 1 balík pudingu Sirup: 300 g cukru 200 ml vody škorica klinčeky limetka
Postup přípravy
Do misky dáme múku, cukor, mlieko, vajcia, kypriaci prášok, olej, vypracujeme cesto. 2/3 cesta vylejeme na plech. Na panvici na masle opečieme nakrájané jablká, pridáme škoricu,…
Upečený strašiak
Potřebné ingredience
2 tekvice 2 l kuracieho vývaru 250 g masla šalotka balzamiko olivový olej šťava zo zázvoru cukor soľ korenie tekvicové semiačka tekvicový olej petržlenová vňať
Postup přípravy
Tekvicu ošúpeme, nakrájame na kocky, polejeme balzamikovým octom, olivovým olejom, posolíme a dáme piecť na 180st 15- 20 min. Na masle opečieme šalotku, pridáme tekvicu, zalejeme…
Ukrytá kráľovná
Potřebné ingredience
toastový chlieb 5 plátkov taveného syra orestovaná cibuľa pažítka kurkuma soľ
Postup přípravy
Na oleji si orestujeme cibuľu. Na toastový chlieb poukladáme plátky syra, pažítku, kurkumu a orestovanú cibuľu. Dochutíme soľou a dáme zapiecť.
Keď sa stretnú jablká
Potřebné ingredience
3 jablká 3 PL trstinového cukru 1 kg lúpaných celých paradajok 1 červená cibuľa badián soľ
Postup přípravy
Na karameli orestujeme postrúhané jablko, pridáme polovicu hviezdičky badiánu a polovicu cibule. Neskôr pridáme nakrájané paradajky a dusíme. Hotovú polievku dochutíme soľou…
Marinada na jahnacinu
Potřebné ingredience
cesnak, soľ tymian korenie jalovec rozmarín olivový olej
Nigelin zázrak
Potřebné ingredience
Potrebujeme: 2 jemné tvarohy 2 PL kyslej smotany 3 vajcia 3 žĺtka ¾ čokolády 100 g trstinového cukru Kakao 1 PL kakaového pudingového prášku 200 g sušienok 100 g masla
Postup přípravy
Sušienky rozmixujeme, pridáme maslo a kakaový prášok. Utlačíme na dno vymastenej tortovej formy a vložíme do mraziaceho boxu asi na 5 minút. Do mixéra vložíme dva jemné tvarohy,…
Domácí „kinder“ mléčné řezy (hobby.cz)
Potřebné ingredience
Na těsto potřebujete: 8 vajec, 200 g pískového cukru, 6 lžic teplé vody, 80 g rozehřátého másla, 300 g hladké mouky, 40 g práškového kakaa, 1 balíček kypřicího prášku do pečiva, 1 lžička prášku do perníku (pokud ji tam nedáte, nevadí).\r\n\r\nNa krém si připravte: 8 lžic krupicového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 375 ml polotučného mléka, 1,5 balíčku dortové želatiny, 800 ml smetany na šlehání, poleva: 250 g čokolády na vaření, 100 g másla.
Postup přípravy
Mléčné řezy patří jednoznačně do kategorie těch pracnějších, proto bývají označovány jako "vyšší cukrařina". Přesto se jejich přípravy bát nemusíte. Stačí u každého z…