Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 53 návštěvníků)

Domácí „kinder“ mléčné řezy (hobby.cz)

0.0
Domácí „kinder“ mléčné řezy (hobby.cz)

Potřebné ingredience

Na těsto potřebujete: 8 vajec, 200 g pískového cukru, 6 lžic teplé vody, 80 g rozehřátého másla, 300 g hladké mouky, 40 g práškového kakaa, 1 balíček kypřicího prášku do pečiva, 1 lžička prášku do perníku (pokud ji tam nedáte, nevadí).

Na krém si připravte: 8 lžic krupicového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 375 ml polotučného mléka, 1,5 balíčku dortové želatiny, 800 ml smetany na šlehání, poleva: 250 g čokolády na vaření, 100 g másla.

Postup přípravy

Mléčné řezy patří jednoznačně do kategorie těch pracnějších, proto bývají označovány jako "vyšší cukrařina". Přesto se jejich přípravy bát nemusíte. Stačí u každého z kroků dodržet zásadu pozvolného přidávání surovin. Platí to hlavně pro přilévání teplé vody a rozehřátého zchladlého másla do žloutkové pěny.

Po částech přidávejte do našlehané pěny také směs sypkých surovin s hladkou moukou. A podobně postupujte rovněž při vylehčování těsta sněhem vyšlehaným z oddělených syrových bílků. Spěch se nevyplácí ani při přípravě mléčného krému. Práce s želatinovým mlékem musí být naopak velice rychlá. Při pomalejším tempu hrozí, že krémová náplň předčasně ztuhne.

Z oddělených žloutků a cukru vyšlehejte hustou pěnu a lžící po malých dávkách přidávejte vodu. Dále zašlehejte opatrně tekuté zchladlé máslo.

Do pěny opět po malých dávkách vsypte směs mouky, kakaa, kypřicího prášku a prášku do perníku.

Těsto promíchejte, získá intenzivní čokoládovou barvu. Pak do něj stěrkou zlehka vmíchejte tuhý sníh vyšlehaný z 8 bílků, krásně ho vylehčí.

Hotové těsto hned rozetřete na opravdu velký plech vyložený pečicím papírem (upečený plát pak rozpůlíte), případně použijte dva menší plechy, každopádně budete ve finále potřebovat dva piškotové pláty těsta.

Nadýchaný piškot pečte 12 až 15 minut při 180 °C. Upečený piškotový plát překlopte z plechu na rovnou podložku, po vychladnutí rozřízněte na dvě stejně velké poloviny, případně použijte dva pláty ze dvou stejně velkých plechů. Mezitím připravte krém.

Smíchejte pískový cukr s vanilkovým a v rendlíku na plotně přiveďte k varu odměřené množství mléka. Přisypte připravenou směs cukrů a za stálého míchání je nechte rozpustit.

Po zchladnutí vmíchejte nebo zašlehejte do vlažného mléka po částech želatinu, kterou nechte dopředu nabobtnat v troše vody.

Nakonec želírující mléko rychle zašlehejte do šlehačky připravené z čerstvé smetany na šlehání. Pracujte rychle, aby náplň předčasně neztuhla.

Na jeden z plátů naneste vysokou vrstvu bílého mléčného krému a rovnoměrně ji rozetřete po celé ploše.

Krém přiklopte druhým piškotovým plátem, lehce přitlačte a nechte vše v chladu odpočinout, aby náplň dokonale ztuhla.

Po zchladnutí potřete povrch piškotu vrstvou rozehřáté čokoládové polevy: stačí ve vodní lázni rozehřát čokoládu, přidat kousek másla a hmotu hladce vymíchat. Zjemnění kouskem másla je důležité, protože čokoláda se díky němu nebude po ztuhnutí lámat a půjde dobře krájet.

Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

markuš 28. 4. 2012, 11:13
Výb orný tento týden dělám již po druhé , do krému jsem dala med na ochucení a super (Y) (Y) (Y) (Y) (child8) (child8) (child8)
vevercak78 19. 6. 2010, 20:45
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
darinka30 4. 6. 2010, 19:03
super.. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
SimonaV. 3. 6. 2010, 20:12
Vypadají úúúžasně (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Akimka 3. 6. 2010, 10:21
Vypadají luxusně.. (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie