Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 39 návštěvníků)

Domácí Harlekýn

0.0
Domácí Harlekýn

Potřebné ingredience

Korpus do formy průměr 23cm: -6 středně velkých vajec -2 lžíce horké vody -6 vrchovatých lžic moučkového cukru -2 lžíce oleje -3 zarovnané lžíce kakaa -2 lžičky prášku do pečiva -6 hodně vrchovatých lžic polohrubé mouky

Postup přípravy

Žloutky,cukr a vodu vyšleháme do pěny ( asi 2 minuty). Do mouky přimícháme prášek do pečiva a smícháme s ostatními surovinami.Nakonec vmícháme do tuha ušlehaný sníh.Těsto nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem ( já vymazávám a vysypávám) a dáme péci do předehřáté trouby asi kolem 30 mnut.
Hotový korpus necháme vychladnou.

DEN PŘEDEM SI UVAŘÍME PAŘÍŽSKOU ŠLEHAČKU:
-jeden kelímek smetany ke šlehání (31%)
-10dkg mléčné čokolády
Za stálého míchání svaříme dokud se čokoláda narozpustí,až šlehačka vychladne dáme jí do lednice.
URČITĚ NEDÁVÁME ZTUŽOVAČ!!!!!!!!!!


BÍLÁ ŠLEHAČKA
-2x smetany ke šlehání (31%)
-2 ztužovače šlehačky
-cukr krystal podle chuti ( dávám dvě lžíce)
Šleháme metličkami a přisypáváme ztužovač.Podle chuti během šlehání osladíme.

Korpus na harlekýn se prý nemá půlit,ale já ho rozpůlila a namazala šlehačkou i ve vnitř.Není aspon tak suchý.Vršek když je nafouklý seříznu do roviny.Ozdobíme pařížskou a bílou šlehačkou,posypeme čokoládou.Já polívám řidkou čokoládou polevou.Dáme do lednice.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

dandaaanda 31. 3. 2012, 8:19
dobrý den .chci se zeptat ta pařížská šlehačka ztuhne nebo se musí druhý den vyšlehat ??? děkuji za odpověď jinak dort je luxusní :-)
lu11 24. 2. 2012, 13:02
(Y) (Y) (Y) (Y) DĚLALA JSEM, JE VYNIKAJÍCÍ, DĚKUJI ZA INSPIRACI (L)
malcik 12. 2. 2012, 13:19
Výborný dort, dnes jsem pekla už po druhé. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) a určitě se po něm dnes odpoledne jen zapráší (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie