(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Dusene hovadzie na ciernom pive
Potřebné ingredience
1 kg hovadzie maso (predne), 100 g slanina anglicka platky, 2 lyzice paradajkoveho pretlaku, 1 lyzicka ostrej horcice, 2 mrkvy, 1 lyzica nadrobno nakrajaneho zazvoru, 1 cibula, 2 struciky cesnaku, 2 bobkove listy, tymian 1lyzicka cervenej mletej papriky, 1/2 lyzicky mleteho cierne korenia,1/2 lyzicky drveneho noveho korenie, 4 lyzice rastlinneho oleja, 500 ml cierne pivo Guinness, 1 pomaranc, 1 maly hrncek hl. muky, voda podla potreby
Postup přípravy
Hovadzie maso odblanine a nakrajame na kocky cca 2 cm. Obalime v zmesi muky, cierneho, noveho korenia a papriky a premiesame. Nakrajame si cibulu, cesnak, cerstvy zazvor, anglicku slaninu a mrkvu na koliecka a vsetko spolu rychlo cca 5 minut opecieme na troske oleja. Na rozohriatom oleji dame oprazit - zatiahnut obalene maso. Vsetko prelozime do kuchty a pridame stavu z jedneho pomaranca. Do vypeku v pekaci pridame rozrobene paradajkove pyre v hrnceku vody a lyzicku stiplavej anglickej horcice. Zmes prehrejeme a pridame do hrnca s masom. Pridame tymian a bobkovy list. Nakoniec celu zmes podlejeme ciernym pivom Guinness a dame varit v kuchte na cca 25 min.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé