Biskupský chlebíček
Potřebné ingredience
14 dkg cukru 4 žloutky vanilkový cukr 10 dkg mandlí 10 dkg hrozinek 5 dkg nakrájené čokolády 5 dkg kandovaného ovoce 4 bílky 12 dkg polohrubé mouky
Postup přípravy
Cukr a žloutky rozmíchat. Sníh ušlehat. Kandované ovoce a zbytek nakrájet. Sníh vyšlehat. Potom postupně vmíchávat do cukru s vajíčky sníh a mouku, nakonec kand.ovoce. Troubu na…
Jablečné křupinky
Potřebné ingredience
4-5 oloup.velkých jablek* 2 dl bílého vína* 150 g polohr. mouky* 2 vejca* špetka soli+ špetka prášku do pečiva*olej na smažení* moučkový sukr a skořice na obalení*
Postup přípravy
1. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka silná asi 0.5 cm
2. Z vína, vajec, soli a mouky+ pšpetka prášku ušleháme testíčko, ve kterém namáčíme plátky jablek a ihned…
Obrácený koláč
Potřebné ingredience
Použité suroviny:4 větší jablka | 8 lžic strouhanky | 4 lžíce rozpuštěného másla | 4 lžíce cukru | skořice | citrónová kůra | 1 lžíce rumu | Na těsto: | 3 vejce | 90 g cukru | 50 g poloh. mouky
Postup přípravy
Formu vymažeme, vysypeme hustě strouhankou, zakapeme máslem a poklademe plátky jemně nakrájených jablek. Posypeme je cukrem se skořicí i citrónovou kůrou a zakapeme rumem.…