Zobrazit přihlášovací formulář
ZAVAŘENINY
Marmeláda z černého rybízu

Marmeláda z černého rybízu

Potřebné ingredience

1000 g černého rybízu\r\n1x Extra želírovací cukr 2:1\r\nTrochu kyseliny citrónové\r\n4 malé sklenice

Postup přípravy

Ovoce natrháme. Sklenice v troubě na 20 min. vyvaříme, víčka vyvaříme- dáme sušit. Rybíz odšťopkujeme a řádně vypláchneme v cedníku, necháme okapat. Navážíme 1000 g. Poté v hrnci…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Potřebné ingredience

14 dkg cukru 4 žloutky vanilkový cukr 10 dkg mandlí 10 dkg hrozinek 5 dkg nakrájené čokolády 5 dkg kandovaného ovoce 4 bílky 12 dkg polohrubé mouky

Postup přípravy

Cukr a žloutky rozmíchat. Sníh ušlehat. Kandované ovoce a zbytek nakrájet. Sníh vyšlehat. Potom postupně vmíchávat do cukru s vajíčky sníh a mouku, nakonec kand.ovoce. Troubu na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečné křupinky

Jablečné křupinky

Potřebné ingredience

4-5 oloup.velkých jablek* 2 dl bílého vína* 150 g polohr. mouky* 2 vejca* špetka soli+ špetka prášku do pečiva*olej na smažení* moučkový sukr a skořice na obalení*

Postup přípravy

1. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka silná asi 0.5 cm
2. Z vína, vajec, soli a mouky+ pšpetka prášku ušleháme testíčko, ve kterém namáčíme plátky jablek a ihned…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Obrácený koláč

Obrácený koláč

Potřebné ingredience

Použité suroviny:4 větší jablka | 8 lžic strouhanky | 4 lžíce rozpuštěného másla | 4 lžíce cukru | skořice | citrónová kůra | 1 lžíce rumu | Na těsto: | 3 vejce | 90 g cukru | 50 g poloh. mouky

Postup přípravy

Formu vymažeme, vysypeme hustě strouhankou, zakapeme máslem a poklademe plátky jemně nakrájených jablek. Posypeme je cukrem se skořicí i citrónovou kůrou a zakapeme rumem.…

Zobrazit více...

Kategorie