piškotový řez
Potřebné ingredience
zákl.předpis na jakoukoli roládu,pudingový krém,jahodový sirup,strouhaná čokoláda
Postup přípravy
upečem korpus,naříznem na 3díly,natřít krémem,prostřední díl jsem polila sirupem,natřela krémem a spojila s posledním dílem,celý řez natřít krémem a zdobit podle vl.fantazie
KINDER řez
Potřebné ingredience
recept od p. Olgy ID 78825,děkuji za skvělý tip.
Věnečky
Potřebné ingredience
tak jsem taky neodolala a pustila se do věnečkové mánie
čokoládová bábovka
Potřebné ingredience
recept je odtud na bleskovou bábovku se šlehačkou,jen ve šlehačce jsem rozvařila čokoládové figurky,které jinak u nás nikdo nejí,nechala vychladnout a do těsta jsem přidala ještě lžíci kakaa.
MAKOVNÍK
Potřebné ingredience
160g ml.máku, 250g polohrubé mouky , 1PDP,1 van.cukr, 150g mouč. cukru,1 vejce,2 bílky ,250ml mléka, 125ml oleje
Postup přípravy
všechny suroviny kromě dvou bílků důkladně promícháme.Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těsta.Nalijeme do vymazané a vysypané formy nebo plechu a pomalu pečeme.Zkoušíme…
Jablečné misky
Potřebné ingredience
základní linecké těsto,jablka podušená v karamelu
Postup přípravy
připravíme si základní linecké těsto,vyválíme kolečka,vložíme do formiček,vyplníme jablky a vrchní díl ozdobíme dle vlastní fantazie,já ještě vyválela kroužky a střed posypala…
citrónová kůra
Potřebné ingredience
citróny,krupicový cukr,pečící papír
Postup přípravy
když jsem nachlazená,tak mám velkou spotřebu citrónů a je mi líto se zbavovat kůry,tak jí očistím,nastrouhám na jemno na pečící papír a smíchám s cukrem,nechám rozložené pořádně…
Čokoládový řez
Potřebné ingredience
korpus kakaový,u mně v receptech na dort batman,krém:1x citronový puding,1x tvaroh,mléko 1/2l,kůra i šťáva z jednoho citronu,já použila limetku
Postup přípravy
upečeme korpus ve větší kulaté formě,já použila pekáč o průměru 30cm,Krém:uvařit puding podle návodu s větším množství cukru,do tvarohu nastrouhat kůru z citronu a přidat i šťávu…
PAŘÍŽSKÉ KOSTKY
Potřebné ingredience
TĚSTO: 5 vajec,150g cukru, 1 vanilkový cukr, 100g polohrubé mouky, 1/2 balíčku PDP,1 čokoládový puding.Na pařížskou šlehačku: 2-3 33% smetany na šlehání,podle toho jak vysokou chcete natřít vrstvu,2x-3x ledové kaštany, 1x ztužovač šlehačky
Postup přípravy
Tento recept mám z receptů Dr.Oetkera,ale trochu jsem ho pozměnila podle sebe.Oddělíme žloutky od bílků,z bílků ušleháme tuhý sníh s polovinou cukru.Žloutky vyšleháme se zbytkem…
Piškotová bábovka s citronovou příchutí
Potřebné ingredience
4 vejce,240g hr. mouky,240g mouč. cukru,10lž.horké vody(3lž.citronové šťávy a 7lž.vody ohřát v mikr.troubě),citronová kůra,van. cukr,1/2 PDP,
Postup přípravy
žloutky rozšleháme s horkou tekutinou a třetinou cukru a van. cukrem.Ušleháme sníh z bílků a přidáme zbývající cukr,ušlehané žloutky,citr. kůru,mouku prosátou s práškem do pečiva…