Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

PAŘÍŽSKÉ KOSTKY

0.0
PAŘÍŽSKÉ KOSTKY

Potřebné ingredience

TĚSTO: 5 vajec,150g cukru, 1 vanilkový cukr, 100g polohrubé mouky, 1/2 balíčku PDP,1 čokoládový puding.Na pařížskou šlehačku: 2-3 33% smetany na šlehání,podle toho jak vysokou chcete natřít vrstvu,2x-3x ledové kaštany, 1x ztužovač šlehačky

Postup přípravy

Tento recept mám z receptů Dr.Oetkera,ale trochu jsem ho pozměnila podle sebe.Oddělíme žloutky od bílků,z bílků ušleháme tuhý sníh s polovinou cukru.Žloutky vyšleháme se zbytkem cukru a van.cukrem do pěny,já to ještě nastavila dodatečně 3 lžícemi horké vody,těsto je pak nadýchanější,přidáme mouku smíchanou s pudingem a s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmíchat sníh z bílků.Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°,C asi 20min.Necháme vychladit.Ještě než jsem začala dělat těst a nejlépe je den předem svařit smetanu s ledovými kaštany a nechat vychladit.Vyšlehat šlehačku se stužovacem,natřít na korpus a posypat holadským kakaem.Trochu šlehačky jsem si nechala na do zdobení.Můj malej prcek tomu říká krásná buchta,je to opravdu vynikající zákusek.

tak to vypadá na plechu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

darinka30 15. 8. 2010, 17:58
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
JITULE40 15. 8. 2010, 18:10
@darinka30 Děkuji (F) (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie