(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Parizske kostky
Potřebné ingredience
Korpus:
6 vajec
20 dkg cukru moucka
10 dkg pol. mouky ( u nas mame jen hladkou - jde to taky)
1/2 prasku do peciva
5 dkg kakaa
6 lzic vlazne vody
---------------------------------------------
Krem:
6 dkg masla
6 dkg hl. mouky
1/2 l mleka
1 maslo
20 dkg cukr moucka
2 vejce
14 dkg kakaa
--------------------------------------------------
Slehacka:
1/2 l mleka
25 dkg 100% tuku
12,5 dkg masla
1 van. cukr
1 vejce
Postup přípravy
Korpus:
zloutky s cukrem vyslehat, pridat vlaznou vodu, nakonec mouku s praskem do peciva a snih z 6 bilku.
Krem:
udelame svetlou jisku z 6 dkg masla a 6 dkg hl. mouky, pak vmichame 1/2 l mleka a uvarime hladkou kasi.
Utreme 1 maslo, 20 dkg cukru, 2 cela vejce, 10 - 14 dkg kakaa, pak spojime s vychladlou kasi.
!!! maslo pridavame po malych castech do vychladle kase!!!
Slehacka:
1/2 l mleka, 25 dkg 100% tuku, 12,5 dkg masla, 1 van. cukr rozpustime ve vodni lazni, pak nalijeme do mixeru a pridame 1 cele vejce a vse mixujeme 2 - 3 minuty. Hmotu dame do lednice a slehame az druhy den.
Na piskot natreme hnedy krem a pak nastrikame slehacku.
Moc velka dobrutka, ale bohuzel jsem udelala fotecku jen jak chutnalo :o)
zloutky s cukrem vyslehat, pridat vlaznou vodu, nakonec mouku s praskem do peciva a snih z 6 bilku.
Krem:
udelame svetlou jisku z 6 dkg masla a 6 dkg hl. mouky, pak vmichame 1/2 l mleka a uvarime hladkou kasi.
Utreme 1 maslo, 20 dkg cukru, 2 cela vejce, 10 - 14 dkg kakaa, pak spojime s vychladlou kasi.
!!! maslo pridavame po malych castech do vychladle kase!!!
Slehacka:
1/2 l mleka, 25 dkg 100% tuku, 12,5 dkg masla, 1 van. cukr rozpustime ve vodni lazni, pak nalijeme do mixeru a pridame 1 cele vejce a vse mixujeme 2 - 3 minuty. Hmotu dame do lednice a slehame az druhy den.
Na piskot natreme hnedy krem a pak nastrikame slehacku.
Moc velka dobrutka, ale bohuzel jsem udelala fotecku jen jak chutnalo :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé