Malinové řezy se šlehačkou
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 5 PL oleje, 160 g polohrubé mouky. Náplň: 350 ml malinové šťávy (povařených a přepasírovaných malin), cukr dle chuti, 1 vanilkový pudinkový prášek, 100 ml vody. Krém: 400 g bílého jogurtu, 250 g tvarohu ve vaničce, 100 ml malinové šťávy, 3 vrchovaté PL cukru moučka, 1 želatinový ztužovač, 100 ml vody. Dále: 250 ml smetany ke šlehání 33%, maliny na zdobení.
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, zašleháme olej, metličkou vmícháme prosátou mouku. Těsto nalijeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme …
Tvarohový hrnkový koláč
Potřebné ingredience
Těsto: 5 žloutků, 1 hrnek krystalového cukru, 1 hrnek oleje, 1 hrnek vlažného mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr; Náplň: 500 g vaničkového tvarohu, 5 lž krystalového cukru, 2 vanilkové cukry, 1 vanilkový puding, sníh z 5 bílků
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180°C.
Ze surovin na těsto umícháme hladké těsto. Polovinu těsta vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a zapečeme 10-15 minut (těsto by…
Kynuté muffiny s pudingem
Potřebné ingredience
Těsto: 17 dkg polohrubé mouky, 13 dkg hladké mouky,100 ml mléka, 21 g droždí, 7 lžiček cukru, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 1/2 lžičky soli, 50 ml oleje; Náplň: 300 ml mléka, 1 kakaový puding, 1,5 lžíce cukru
Postup přípravy
Těsto: Vypracujeme kynuté těsto, které necháme vykynout.
Náplň: Z mléka, pudingu a cukru uvaříme hustý puding, povrch přikryjeme potravinovou fólií nebo igelitovým sáčkem,…
Ovocno-jogurtový nanuk
Potřebné ingredience
200 g ovoce (jahody, maliny, borůvky, rybíz, meruňky...), 250 g řeckého jogurtu (nebo zakysanou smetanu), sladidlo (cukr, čekankový sirup, stévie...), (vanilka - není nutná), na polevu čokoláda (mléčná, bílá, na vaření...) + případně nějaký tuk)
Postup přípravy
Ovoce rozmixovat do hladka.
Smíchat ovoce + jogurt, osladit dle vlastní chuti.
Směs rozdělit do formiček, dát do mrazáku a nechat mrzit několik hodin.
Rybízový koláč z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 120 g pšeničné polohrubé mouky, 60 g špaldové mouky, 130 g cukru krupice, 130 g mléka, 60 g oleje, 1 vejce, ½ sáčku prášku do pečiva (tedy 6 g); trochu rozpuštěného másla na vymazání formy, trochu strouhaného kokosu na vysypání formy; * NA POVRCH: 250 g čerstvého rybízu; * DROBENKA: 20 g másla, 40 g polohrubé mouky, 50 g cukr krupice
Postup přípravy
Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm), v silikonové dortové formě o průměru 26 cm.
Formu vymazat máslem a vysypat kokosem.
Připravit drobenku - máslo…
Rychlé a křehké tvarohové roládky
Potřebné ingredience
Těsto: 370 g hladké mouky, 150 g másla, špetka soli, 1 vejce, 5 PL zakysané smetany, 1 zarovnaná lžička jedlé sody. Náplň: 1 tvaroh v alobalu, cukr dle chuti (těsto je bez cukru), 1 vejce, trochu pudinkového prášku.
Postup přípravy
Na vále vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme půl hodiny odpočinout. Zamícháme tvaroh s ostatními surovinami.
Těsto rozdělíme na ½. Každý díl…
Cuketové brownies
Potřebné ingredience
500 g nahrubo strouhané mladé cukety, 1 hrnek třtinového cukru, 2 hrnky špaldové celzrnné mouky, 120 g čokolády, 100 ml oleje, 3 vejce, 2 lžíce rumu, 3 lžíce kakaa, 1 vanilk.cukr, 1 pr.do pečení, 1-2 lžíce tvarohu nebo jogurtu, špetka soli, meruňková marmeláda na potření, hrnek = 200ml
Postup přípravy
Vajíčka šleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěnou čokoládu, olej, rum ,kakao, cuketu, špetku soli, postupně mouku s práškem do pečiva. Nakonec tvaroh množství podle hustoty…
Margot řezy
Potřebné ingredience
3 vejce, 1 sklenice cukru, 1 sklenice oleje, 3 sklenice polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 sklenice mléka, 2 čokolády Margot
Postup přípravy
Nejprve si nastrouháme čokolády na hrubém struhadle. Vyšší plech vymažeme a vysypeme (pekla jsem poloviční dávku v koláčové formě). Troubu předehřejeme.
K nastrouhaným…
Linecký strouhaný koláč
Potřebné ingredience
Těsto: 600 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 210 g moučkového cukru, 250 g Hery, 3 lž mléka, 2 vejce; Náplň: 3 tvarohy (kostky), 4 vejce, 200 g moučkového cukru, 1 lžíce Solamylu, 1/2 l mléka, 1 vanilkový puding; ovoce
Postup přípravy
Těsto: Vypracujeme hladké těsto, rozdělíme na 2 díly a dáme asi na 2 hodiny do mrazáku.
Tvarohová náplň: Z bílků ušleháme sníh. Smícháme tvarohy, žloutky, cukr, Solamyl. Z 1/2…
Mazlavé BROWNIES-hrnkový recept
Potřebné ingredience
1 tabulka hořké čokolády, 1 kostka másla, 2 hrnky nejlépe přírodního cukru(stačí polovina), 4 vejce, vanilk. extrakt, 1 hrnek hladké mouky, 1/2 hrnku holands. kakaa, špekta soli
Postup přípravy
Nejprve rozpustíme máslo a v něm čokoládu. Po zchládnutí vmícháme vejce, extrakt a nakonec suché ingredience. Pečeme na 175´C 20 min, pokud chceme zachovat mazlavý vnitřek, max 30…