Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
České buchty *NEJLEPŠÍ Z NEJLEPŠÍCH* a křupavoučké

České buchty *NEJLEPŠÍ Z NEJLEPŠÍCH* a křupavoučké

Potřebné ingredience

UPRAVENO!!! - MOUKU JSEM NAVÁŽILA, UŽ NEMUSÍTE DĚLAT S ODHADEM JAKO JÁ 250 ml mléka, 4 lžíce krystalu, van. cukr, 1 lžička soli, 2 žloutky, 1vejce, 70g rozpuštěného másla, nebo hery (může být i sádlo), 50 ml oleje, 300g pol mouky, 250g hl mouky, 3/4 kosky kvasnic, nebo 3 lžičky sušených.

Postup přípravy

JAKÉKOLI DOTAZY OHEDNĚDNĚ BUCHET PITĚ PROSÍM DO VZKAZŮ, DĚKUJI :-)))))

Toto těsto dělám od oka, nic nevážím, jen to mléko odměřuji přesně. Je vhodné pro začátečníky,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Sametová roláda jako sen

Sametová roláda jako sen

Potřebné ingredience

6 vajec, 4 lžíce moučkového cukru, 30 g kakaa, smetana na šlehání, van cukr, ztužovač

Postup přípravy

Bílky vyšleháme dotuha, přidáme moučku, vyšleháme a postupně přidáváme jeden žloutek za druhým, nakonec kakao.
Těsto vylijeme na plech vyložený papírem, který jsme vymazali…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
PLNĚNÉ KOLBLIHY - 100X LEPŠÍ NEŽ KUPOVANÉ

PLNĚNÉ KOLBLIHY - 100X LEPŠÍ NEŽ KUPOVANÉ

Potřebné ingredience

300 ml mléka + 3/4 kostky kvasnic, 4 lžíce cukru, vanilkový cukr, 3 žloutky, 1 vejce, 2 lžíce rumu, 500g hl mouky, 1 lžička soli, bílky na potření, nutela, olej na smažení

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, které nesmí být řídké jako kynuté těsto na litý koláč a zase moc husté, prostě tak akorát. Babičky vždycky míchali 20 minut, dokud těsto nelepilo, ale já to…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ananasové bomby

ananasové bomby

Potřebné ingredience

TĚSTO: 4 vejce, 4 lžíce cukru krupice, van. cukr, 4 lžíce pol. mouky KRÉM: 500ml mléka, 2 van. pudingy, 2 másla, cukr a rum dle chuti DÁLE ananas, ananasové aroma, želatina, jakákoli potahovka, super je mléčná

Postup přípravy

žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mouku a nakonec z lehka vmícháme sníh. Těsto rozetřeme na velký plech vyložeený papírem do tenka a po u pečení ihned srolujeme. Za pár…

Zobrazit více...

Kategorie