Citrónové rybičky
Potřebné ingredience
100g rýžové mouky, 350g špaldové celozrnné mouky, 200g másla, asi 5 lžic citrónové šťávy, 140g medu, citrónová kůra
Postup přípravy
Suroviny zpracovat v těsto, zabalit a nechat v chladu odpočinout. Poté vyválet, vykrájet a péct ve vyhřátě troubě na 180-200°C asi 10 min.
Perníčky
Potřebné ingredience
150g hladké mouky, 50g celozrnné špaldové mouky, 50g žitné mouky, 80g cukru, 60 - 80g másla, 30 - 40g medu, 1 lžička sody, 1 vejce, 2 lžičky perníkového koření, skořice
Postup přípravy
Z ingrediencí vypracujeme těsto, necháme chvíli v lednici odpočinout. Rozválíme, vykrájíme, upečeme na 170°C 8 min.
Citrónové hvězdičky
Potřebné ingredience
100g třtinového moučkového cukru, 260g hladké mouky, 170 - 180g másla, citrónová kůra, citrónová šťáva, 2 žloutky. Poleva: citrónová šťáva, cukr moučka, ev. trochu teplé vody, posyp
Postup přípravy
Vypracujeme křehké těsto, dáme do lednice vychladit. Poté vyválíme, vykrájíme, upečeme. Vychladlérn poléváme citrónovou polevou (metličkou vymícháme citrón a cukr, ev. trochou…