Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Cukroví

Přidat recept
CUKROVÍ
Datlové košíčky

Datlové košíčky

Potřebné ingredience

Těsto: 100g cukru, 2 žloutky, 250g másla, citrónová kůra, vanilka, 350g pšeničné celozrnné mouky. Náplň: 200g datlové pasty, 200g mletých mandlí (až téměř na pastu), 2 lžíce rumu, vanilka, 250g mléka, 1 vanilkový pudink, 200g másla. Čokopoleva. Krém do cukroví (trvanlivější) : 200g datlové pasty, 130g vody 1 lžíce polohrubé mouky, 100g mletých mandlí, 200g másla, rum.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto a necháme v chladu. Poté upečeme ve formách na košíčky a necháme vychladnout. Z mléka uvaříme pudink a necháme lehce vychladnout (ne úplně), poté vše smícháme a…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Karamelové kousky

Karamelové kousky

Potřebné ingredience

Těsto: 300g másla, vanilka, 100g cukru, sůl, 200g hladké mouky, 200g špaldové mouky. Ořechová směs: 300g šlehačky, 150g cukru, 1/4 lžičky soli, 150g medu, 450g solených arašídů, 45g másla.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto a necháme v chladu. Poté rozválíme na placku, přendáme do pekáčku, propícháme vidličkou a pečeme na 180 - 200°C asi 15-17min. Na předpečený korpus naneseme…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Amaretky

Amaretky

Potřebné ingredience

2 bílky, 200g mletých mandlí, 30g kakaa, 1 lžíce instantní kávy, 120g cukru.

Postup přípravy

Kávu rozpustíme v minimu horké vody - vznikne pasta. Poté vše smícháme a mokrou rukou tvoříme kuličky. Pečeme na 200°C 11min.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Čokoládové knoflíky

Čokoládové knoflíky

Potřebné ingredience

120g másla, 80g cukru, 2 lžíce mléka, 1 žloutek, vanilka, 40g kakaa, 150g hladké mouky. Náplň: 90g hořké čokolády, 60g šlehačky, kousek másla (není nutné), rum dle chuti. Nahrubo sekané lískové loupané ořechy.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto a necháme v chladu odpočinout. Poté tvoříme kuličky, které obalujeme v ořechách. Do každé kuličky vytvoříme důlek a upečeme. Na náplň zahřejeme šlehačku a…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Pohankové vanilkové rohlíčky (bezpepkové)

Pohankové vanilkové rohlíčky (bezpepkové)

Potřebné ingredience

120 mletých mandlí, 60g cukru, vanilkový lusk, 200g másla, 1 žloutek, 300g hladké pohankové mouky. Cukr s vanilkou na pocukrování.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, necháme v chladu odpočinout, poté tvoříme malé rohlíčky. Pečeme na 180°C asi 10min. Ještě teplé pocukrujeme.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Kolečka s karamelovým krémem

Kolečka s karamelovým krémem

Potřebné ingredience

160g mletých vlašských ořechů, 320g celozrnné pšeničné mouky, 130g třtinového cukru, 240g másla, 3 lžíce rumu. Krém: 150g třtinového cukru, 250g šlehačky, 120g másla, sůl. Čokoládová poleva.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, necháme v chladu odpočinout. Vykrájíme kolečka, upečeme. Po vychladnutí slepujeme krémem a polijeme polevou. Z cukru připravíme karamel, když je hotový, přidáme…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Bebe kuličky (slovenské cukroví)

Bebe kuličky (slovenské cukroví)

Potřebné ingredience

120g bebe pudinku, 80g másla, 20g datlového sirupu, 20g třtinového cukru (nemusí být), kokos na obalení, lískové ořechy doprostřed

Postup přípravy

Pudinkový prášek, máslo, sirup a cukr zpracujeme, necháme v chladu ztuhnout. Poté uděláme kupičky, do každé dáme lískový oříšek a obalíme v kokosu. Skladujeme v lednici.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Ořechové válečky

Ořechové válečky

Potřebné ingredience

200g másla, 250g hladké mouky, 90g moučkového cukru, 110g mletých ořechů

Postup přípravy

Vypracujeme křehké těsto, necháme v lednici odležet. Uválíme váleček, nakrájíme na kousky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 10min.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Linecké cukroví

Linecké cukroví

Potřebné ingredience

100g třtinového moučkového cukru, 260g hladké mouky, 180g másla, citrónová kůra, 2 žloutky

Postup přípravy

Vypracované těsto necháme v lednici, nejlépe přes noc. Poté vyválíme, vykrájíme, upečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 10min. Vychladlé slepujeme marmeládou.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Limetková kolečka

Limetková kolečka

Potřebné ingredience

200 g másla, 2 lžíce třtinového moučkového vanilkového cukru, 300g hladké mouky. Krém: 120g šlehačky, 200g bílé čokolády, 40g másla, kůra a šťáva z limetky

Postup přípravy

Těsto necháme v lednici odpočinout. šlehačku svaříme s čokoládou a kůrou. Do vychladlé směsi zašleháme máslo a šťávu, vyšleháme krém. Necháme chvíli zatuhnout v lednici. Slepujeme…

Zobrazit více...

Kategorie