OVOCE
Zobrazit více...
Domácí přesnídávka
Potřebné ingredience
850g oloupaných a nakrájených jablek, 450g rebarbory (nebo jiného ovoce), 500ml vody, 1 vanilkový pudink, dle chuti třtinový cukr (u sladkého ovoce nemusí být)
Postup přípravy
Ovoce zalijeme asi 3/4 množstvím vody a dusíme doměkka. Horké rozmixujeme, ev. přidáme cukr a do směsi zavaříme pudink rozmíchaný ve zbylé vodě. Horké plníme do sklenic, obrátíme…
OVOCE
Zobrazit více...
Zapečená jablka s brusinkami
Potřebné ingredience
3 jablka, 3 lžíce zavařených brusinek, 2 lžíce másla, 1 lžíce medu, 1 lžíce třtinového cukru
Postup přípravy
jablka i se slupkou rozpůlíme a vadlabeme jádřinec. Do důlku dáme brusinky, navrch kousek másla a zasypeme trochou cukru. Pečeme na 220°C asi 30min., do změknutí. Po 15 min. na…