jablečná přesnídávka (bez pudingu a bez zavařování)
Potřebné ingredience
2kg jablek, 50-60dkg cukru - a to je opravdu vše
Postup přípravy
Jablka očistíme, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Podlijeme cca 1,5dcl vody a dusíme 30min. Pak rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme cukr a ještě 10min povaříme. Plníme horké do…
jablková čokoláda - nutella z jablek
Potřebné ingredience
2kg jablek, 1 kg cukru, 3 van.pudingy, 100g kakaa, 1 čokoláda na vaření, lžička skořice, 5dkg mletých lísk. oříšků, 300ml vody
Postup přípravy
Jablka očistíme - zbavíme slupek a jadřinců, opláchneme a do většího hrnce nakrájíme na měsíčky. Přidáme 300ml vody, přikryjeme poklicí a pozvolna vaříme 30min, občas promícháme.…
nejlahodnější švestková čokoláda
Potřebné ingredience
1 kg švestek, 1 kg cukr krystal, 1 van. cukr, 4dkg hořkého tmavého kakaa (já používám holandské kakao), lžička skořice, rum
Postup přípravy
švestky vypeckujeme a dáme vařit do většího hrnce, klidně hned můžeme zasypat cukrem, vaříme cca 40min., pak přidáme kakao a skořici a převaříme. Podle chuti samozřejmě můžete…