(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
nejlahodnější švestková čokoláda
Potřebné ingredience
1 kg švestek, 1 kg cukr krystal, 1 van. cukr, 4dkg hořkého tmavého kakaa (já používám holandské kakao), lžička skořice, rum
Postup přípravy
švestky vypeckujeme a dáme vařit do většího hrnce, klidně hned můžeme zasypat cukrem, vaříme cca 40min., pak přidáme kakao a skořici a převaříme. Podle chuti samozřejmě můžete přidat více kakaa nebo skořice, záleží i na švestkách. Rozmixujeme a opět přivedeme k varu. Dám si hrnec na nejmenší hořák, abych udržovala teplotu. Ještě horké plníme do skleniček, nahoru přidáme 1-2 lžičky rumu a uzavřeme. Neobracíme ani nezavařujeme. Skleničky ukládám pod deku nebo froté ručník odpočinout. Nejlepší je prvních pár lžiček po otevření skleničky. Doporučuji použít na palačinky. Pokud budeme vařit jen 30min, hustota bude odpovídat hořčici, čím déle se švestky vaří, tím jsou hustší. Tato čokoláda vydrží určitě 2 sezony, možná i déle, ale to nemám vyzkoušené, nám totiž nikdy déle nezbyde.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Alinka2
(upraveno)
5. 8. 2009, 9:20
Dobrý den, prosím vás, jakou trvanlivost má tato čokoláda? Dneska bych se do ní chtěla pustit, už mám připravené švestky
misiu
(upraveno)
14. 9. 2009, 11:50
@Alinka2
Paní Alice, jsem moc ráda, že si vaše děti tuto čokoládu zamilovaly
JanaHovor
(upraveno)
21. 9. 2009, 17:50
@misiu
paní se na něco ptala, ale dobře jsem se zasmála
misiu
(upraveno)
29. 9. 2009, 13:44
@JanaHovor
no já totiž paní nejdříve odpověděla e-mailem