Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

nejlahodnější švestková čokoláda

0.0
nejlahodnější švestková čokoláda

Potřebné ingredience

1 kg švestek, 1 kg cukr krystal, 1 van. cukr, 4dkg hořkého tmavého kakaa (já používám holandské kakao), lžička skořice, rum

Postup přípravy

švestky vypeckujeme a dáme vařit do většího hrnce, klidně hned můžeme zasypat cukrem, vaříme cca 40min., pak přidáme kakao a skořici a převaříme. Podle chuti samozřejmě můžete přidat více kakaa nebo skořice, záleží i na švestkách. Rozmixujeme a opět přivedeme k varu. Dám si hrnec na nejmenší hořák, abych udržovala teplotu. Ještě horké plníme do skleniček, nahoru přidáme 1-2 lžičky rumu a uzavřeme. Neobracíme ani nezavařujeme. Skleničky ukládám pod deku nebo froté ručník odpočinout. Nejlepší je prvních pár lžiček po otevření skleničky. Doporučuji použít na palačinky. Pokud budeme vařit jen 30min, hustota bude odpovídat hořčici, čím déle se švestky vaří, tím jsou hustší. Tato čokoláda vydrží určitě 2 sezony, možná i déle, ale to nemám vyzkoušené, nám totiž nikdy déle nezbyde.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Alinka2 5. 8. 2009, 9:20
Dobrý den, prosím vás, jakou trvanlivost má tato čokoláda? Dneska bych se do ní chtěla pustit, už mám připravené švestky :-)
misiu 14. 9. 2009, 11:50
@Alinka2 Paní Alice, jsem moc ráda, že si vaše děti tuto čokoládu zamilovaly :-) :-)
JanaHovor 21. 9. 2009, 17:50
@misiu :-D :-D paní se na něco ptala, ale dobře jsem se zasmála :-D :-D
misiu 29. 9. 2009, 13:44
@JanaHovor no já totiž paní nejdříve odpověděla e-mailem (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie