Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Kečup domácí - originál

Kečup domácí - originál

Potřebné ingredience

3 kg rajčat, 1 kg nakyslých jablek, 80 dkg cibule, 80 dkg cukru krupice, 1/4 lt octa, 5 ne vrchovatých, tedy zarovnaných polévk. lžic soli, 1 - 2 lžičky skořice, 3 polévk. lžíce sladké papriky, 1 nebo 2 feferonky, používám sušené, nebo 1 lžička pálivé papriky, 5 až 7 hřebíčků, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření.

Postup přípravy

Rajčata, jablka a cibuli nakrájím na čtvrtky, přidám ostatní ingredience a vařím za občasného zamíchání 1,5 hod., až se odpaří co nejvíce vody. Po rozvaření nechám trochu…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jablečná povidla

Jablečná povidla

Potřebné ingredience

1/2 kg cukru, 1/4 lt octa a 2 a 1/2 kg jablek

Postup přípravy

Ocet s cukrem necháme přejít varem, jablíčka oloupeme, rozkrájíme na kostičky, přidáme povařený cukr s octem a necháme trošku rozvařit, ne moc. Horké plníme do skleniček a otáčíme…

Zobrazit více...

Kategorie