Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Chuťovky

Přidat recept
CHUŤOVKY
Fajnšmekrovi utopenci od Tomáše

Fajnšmekrovi utopenci od Tomáše

Potřebné ingredience

2 kg špekáčků, 1,5 kg cibule, 10 kyselých okurek, 2 sterilované kapie (popř. feferonky), 0,65 l vody, 0,5 l octa, 1/2 sáčku Deka na okurky, 3 lžíce cukru, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1 lžíce oleje, 10 kuliček pepře, 10 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, 1 stroužek česneku, 1 lžíce sójové, 1 lžíce worchestrové omáčky.

Postup přípravy

Špekáčky oloupeme a podélně nařízneme. Okurky nakrájíme na plátky a vložíme do naříznutých špekáčků. Cibuli a kapii nakrájíme na nudličky. Vše skládáme do 3,5 l láhve od okurek …

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Utopenci se zelím

Utopenci se zelím

Potřebné ingredience

špekáčky, chilli koření, cibule, kysané zelí Nálev: 1/2 l octa, 1/4 l vody, 20 x cukerin, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky celého pepře, 4 bobkové listy, 1 lžička soli

Postup přípravy

Špekáčky podélně nařízneme,opepříme, přidáme chilli dle chuti a vložíme cibuli. Do 4 litrové lahve prokládáme vrstvu zelí vrstvu cibule a špekáčky. Nakonec přidáme feferonku. Vše…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Utopenci s mrkví

Utopenci s mrkví

Potřebné ingredience

Ingredience: 15 špekáčků, 2 nastrouhané mrkve, plnotučná nebo francouzská hořčice, 3-4 bobkové listy, 6-8 kuliček nového koření, asi 40 kuliček černého pepře, kousek feferonky, 4 sterilované podélně na plátky nakrájené okurky, 8 stroužků česneku nakrájeného na plátky, ocet, nálev z Deka podle návodu, oslazeny 3-5 kousky sacharinu, 5-6 středních cibulí nakrájených a rozebraných na kolečka.

Postup přípravy

Postup:

Špekáčky sloupneme, z jedné strany podílně nařízneme asi do poloviny, z druhé strany uděláme 3-4 méně hluboké příčné řezy. Do příčných řezů vložíme plátky česneku,…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Kubasovi Mastňáci - přišel mi mailíkem

Kubasovi Mastňáci - přišel mi mailíkem

Potřebné ingredience

Ingredience: Špekáčky bez špeku nebo točeňák, cibule (vhodnější je žlutá nebo bílá, červená zase osvěží estetický dojem), česnek, voda, ocet, olej, cukr, sůl, hořčičné semínko, celý pepř, nové koření, koriandr, bobkový list.

Postup přípravy

Postup:

Točeňák svlékneme ze střívka (beztak je asi umělé) a nakrájíme na kolečka. Na kolečka nakrájíme také cibuli (spíš víc než míň). Na pětilitrovku Mastňáků je třeba…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Utopenci s worcesterem

Utopenci s worcesterem

Potřebné ingredience

Ingredience: 50 dkg kabanosu, buřtů nebo špekáčků 4 větší cibule Nálev: 4 lžíce octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce worcesteru, 4 lžíce kečupu, 8 lžic vody, 1/2 lžičky chilli, sůl a pepř, papriku

Postup přípravy

Příprava:

Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka. Narovnáme do sklenice (asi do poloviny), zalijeme nálevem. Zbylou uzeninu s cibulí lžící utlačíme, dolijeme nálevem a…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Babiččina velikonoční nádivka

Babiččina velikonoční nádivka

Potřebné ingredience

200 g vepřového ramínka 250 g hovězího nebo telecího masa 250 g uzeného masa 6 rohlíků 1/4 l vývaru z masa 6 vajec jarní bylinky mletý pepř, muškátový oříšek tuk na vymazání pekáčku

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme vývarem. Uvařené maso pokrájíme na kousky, přidáme namočené rohlíky, žloutky, posekané bylinky, okořeníme a osolíme. Nakonec do hmoty…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Velikonoční klobásová nádivka

Velikonoční klobásová nádivka

Potřebné ingredience

7 rohlíků 1/2 l vývaru z uzeného masa 200 g klobásy 200 g vařeného uzeného masa 1 menší pórek 6 až 7 vajec jarní bylinky mletý pepř, kmín, sůl tuk na vymazání pekáčku 2 nebo 3 vejce uvařená natvrdo

Postup přípravy

Rohlíky namočíme v uzeném vývaru, potom je vymačkáme, přidáme na kolečka pokrájenou klobásu, umleté uzené maso, nadrobno pokrájený pórek, žloutky, nasekané bylinky, koření, sůl a…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
@Babicovy dobroty @ Velikonoční slaný koláč@

@Babicovy dobroty @ Velikonoční slaný koláč@

Potřebné ingredience

TĚSTO: 30 dkg hladké mouky 150 g másla 1 dcl vody lžička soli NÁPLŇ: 2 jarní cibulky 100 g uzeného masa 100 g anglické slaniny 3 toustové chleby 4 vejce 2 lžičky mouky 2 zakysané smetany libeček, petrželka 100 g ementálu sůl

Postup přípravy

Mouku, vodu a sůl smícháme s rozpuštěným máslem. Utvoříme těsto, které vyválíme a dáme do formy. Nasypeme nakrájenou jarní cibulku, uzené maso, slaninu a toustový chleba.…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Velikonoční kuřátka

Velikonoční kuřátka

Potřebné ingredience

piškoty, krém, čokoládová poleva, kandované ovoce

Postup přípravy

tvorba dětí dnes ve škole - jarní projektový den, snažili se všichni (i kluci) a vytvářeli roztodivné modely

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Topinky s bramborovou pomazánkou

Topinky s bramborovou pomazánkou

Potřebné ingredience

5 brambor, 1-2 lžíce oleje, kečup, sladká paprika, 1 lžíce plnotučné hořčice, worchestrová omáčka, sůl, pepř

Postup přípravy

Brambory uvaříme doměkka, oloupeme, nastrouháme je na jemném struhadle.
K nastrouhaným bramborám přidáme olej, sůl a pepř.
Vše promícháme a dochutíme kečupem, sladkou…

Zobrazit více...

Kategorie