Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Chuťovky

Přidat recept
CHUŤOVKY
Dresing k zelenině aneb zdravé mlsání

Dresing k zelenině aneb zdravé mlsání

Potřebné ingredience

1 velký bílý jogurt, 200 g balkánského sýra, 1-2 stroužky česneku, 1 lžíce bylinek (používám směs od Antonína na bylinkové máslo), sůl

Postup přípravy

Balkán najemno nastrouháme, česnek prolisujeme a vše smícháme. Necháme alespoň hodinku proležet a podáváme k masu, salátům, nebo jako u nás k zelenině. Každé sousto si namočíme v…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Salámová prsatka

Salámová prsatka

Potřebné ingredience

.

Postup přípravy

Podle Nikol V. ID 12752, díky za inspiraci :o)

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Jak složit sýr - do tvaru růže

Jak složit sýr - do tvaru růže

Potřebné ingredience

Sýr nakrájený na co nejslabší plátky

Postup přípravy

tak ještě ze sýra.....

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Jak složit salám - tvar růže

Jak složit salám - tvar růže

Potřebné ingredience

To samé jako ze šunky, čím jemněji nakrájené plátky, tím lépe.

Postup přípravy

U tvrdého salámu je dobré nechat si jej chvilku mimo lednici, aby "povolil", je lépe tvárný. Po zchladnutí poté krásné drží tvar, nemusí se vůbec spojovat špejlí.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Jak složit šunku - tvar růže

Jak složit šunku - tvar růže

Potřebné ingredience

šunka nebo jakýkoliv salám na slabounké plátky

Postup přípravy

Růžičku složíte z libovolného množství plátků, čím více, tím je bohatší.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Šunkové rolky s křenem

Šunkové rolky s křenem

Potřebné ingredience

pro inspiraci

Postup přípravy

Šlehačku ušlehat se ztužovačem, vmíchat strouhaný křen. Plnit zdobičkou.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Potřebné ingredience

10 vajec, 150 g uzeného lososa, cca 2 cm plátek másla, 1 žervé nebo lučina, sůl, pepř, na ozdobu: petrželka, červená mletá paprika, kápie, kaviár,......

Postup přípravy

Natvrdo uvařená a oloupaná vejce přepůlíme a žloutky vyndáme.
Do robotu dáme: žloutky, máslo, žervé, sůl, pepř a plátky uzeného lososa. Necháme chvilku šlehat, případně…

Zobrazit více...

Kategorie