Tuňáková pomazánka light
Potřebné ingredience
Přísady: 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, 1 balení lučina (linie), lžička hořčice, jarní cibulka, petržel, pažitka, sůl, pepř.
Postup přípravy
Postup: Cibulku a bylinky nakrájíme, tuňáka okapeme a vše důkladně smícháme dohromady, lze přidat i nakrájené vajíčko natvrdo.
Pomazánka chutná dobře i samostatně jako salát.
Pohánková pomazánka
Potřebné ingredience
Přísady: 110 dg pohankové krupice
1 tvaroh
1 lučina
2 stroužky česneku
1 cibule
1 jogurt
pepř, sůl
citrónová šťáva
Postup přípravy
Postup: Pohanku uvařit , nechat vychládnout. Rozmixovat tvaroh , lučinu,přidáme citrónovou
šťávu , osolit,opepřit a přidat nakrájenou cibuli , rozmačkaný česnek a jogurt.