Zobrazit přihlášovací formulář
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Croissant

Croissant

Potřebné ingredience

500g hladké mouky lžička soli 50g moučkového cukru 1 sáček droždí 2 žloutky 250ml vody 200g sluny 1 vejce na potření

Postup přípravy

Do pekárny dáme v tomto pořadí: voda, mouka sůl, cukr, rozdrobené droždí, žloutky a slunu.
Po vykynutí rozdělíme těsto na 4 díly. Z každého dílu vyválime kruh a rozdělíme na 8…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečené maso ze zelím

Pečené maso ze zelím

Potřebné ingredience

Maso: krkovička, cibule, česnek, sůl, pepř Zelí: kyselé zelí, špek, cibule, olej, hladká mouka

Postup přípravy

Zelí: zelí dáme do hrnce a zalijeme vodou, osolime a okmínujeme. Vaříme do měka. Mezitím si nakrajíme na kostky cibuli a špek a smažíme do zlatova. Když je zelí měkké slijeme vodu…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí na smetaně a pórku

Kuřecí na smetaně a pórku

Potřebné ingredience

Kuřecí prsa 1 větší cibule 1 velký pórek 250ml smetany 250ml vývaru z bylinkového masoxu lžíce másla 3 bobkové listy lžička oregána lžička majoránky půl lžičky kari sojová omáčka, magi, worcester, sůl a pepř

Postup přípravy

- cibuli nakrajíme na drobno a zpěníme na oleji
- Kuřecí maso nakrajíme na kostky a přidáme na pánev k cibulce, osolíme a opepříme-orestujeme.
-přilijeme k masu vývar a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Preclíky

Preclíky

Potřebné ingredience

500g polohrubé mouky 9 lžic oleje 1 celé vejce 1 lžička soli 175 ml mléka půl kostky droždí půl lžičky cukru

Postup přípravy

Do pekárny jsem dala v tomto pořadí: mléko, mouku, olej, vejce, sůl, cukr a droždí.
Na potření bílek a na posypání kmín.

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře pečené na bramborách

Kuře pečené na bramborách

Potřebné ingredience

1 kuře 500g brambor 4 rajčata 2 velké cibule 2 velké mrkve 2 zelené papriky 2 lžíce oleje sůl, pepř, 1 citron, 1 lžička cukru, mletá sladká paprika 1 rajský protlak (80g), lžíce ostrého kečupu 1 masox, voda na podlití (200 - 300ml)

Postup přípravy

- Vymažeme pekáč máslem
- Dno vyložíme osolenýma, opepřerama a na plátky nakrajenýma bramborama
- Omyté papriky, mrkve a cibule nakrajíme na hrubo a dáme na brambory
-…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře na kari

Kuře na kari

Potřebné ingredience

kuřecí maso 1-2 cibule kari vývar 2 tavený sýr 1-2 lžíce hořčice 1 smetana na vaření

Postup přípravy

Nakrajíme kuřecí maso na malé kousky ( já jsem použila roštěnku ) osolíme, opepříme a osmahneme na sádle. Přidáme cibuli nakrajenou na půl kolečka až bude cibule ze sklovatí…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Hraběnčin řez

Hraběnčin řez

Potřebné ingredience

Na těsto : 400g polohrubé mouky ,140 g cukru , 200 g Hery,4 žloutky ,2 lžíce mléka , ½ prášku do pečiva

Na náplň : 6 jablek ,skořici , vanilku ,ořechy , 4 bílky,100g cukr moučka ,/sníh z bílků ušlehat nad parou-až se tvoří špičky a pak pomalu všlehávat cukr.

Postup přípravy

Na vále uděláme těsto .1/3 z něj dáme do lednice ,zbytek vyválíme a položíme na plech.Dáme jablka ,cukr,skořici,vanilku,ořechy,Pak dáme ušlehaný sníh nad parou a úplně nahoru…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí stehna na smetaně

Kuřecí stehna na smetaně

Potřebné ingredience

400 g kuřecích vykoštěných stehen / možno i kuřecí maso /,
1 větší cibule,
sůl , pepř , kari ,
2 dcl vývaru,
700 ml sterilovaných žampionu,
250 ml malé sterilizované cibulky,
2 měkké tavené sýry,
1 – 2 lžíce plnotučné hořčice,
1 – 2 smetany ke šlehání

Postup přípravy

Kuřecí stehna (prsa) naklepeme a nakrojíme na kousky.Vše osmahneme na oleji.Osolíme ,opepříme , přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli.Chvíli restujeme ,pak přidáme 1 – 2 lžičky…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Tuňáková pomazánka light

Tuňáková pomazánka light

Potřebné ingredience

Přísady: 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, 1 balení lučina (linie), lžička hořčice, jarní cibulka, petržel, pažitka, sůl, pepř.

Postup přípravy

Postup: Cibulku a bylinky nakrájíme, tuňáka okapeme a vše důkladně smícháme dohromady, lze přidat i nakrájené vajíčko natvrdo.
Pomazánka chutná dobře i samostatně jako salát.

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Pohánková pomazánka

Pohánková pomazánka

Potřebné ingredience

Přísady: 110 dg pohankové krupice
1 tvaroh
1 lučina
2 stroužky česneku
1 cibule
1 jogurt
pepř, sůl
citrónová šťáva

Postup přípravy

Postup: Pohanku uvařit , nechat vychládnout. Rozmixovat tvaroh , lučinu,přidáme citrónovou
šťávu , osolit,opepřit a přidat nakrájenou cibuli , rozmačkaný česnek a jogurt.

Zobrazit více...

Kategorie