BRAMBORAČKA
Potřebné ingredience
6 menších oloupaných brambor nakrájených na větší kostky, 2 mrkve, 1 cibule, 1/2 hlavy česneku, 1/4 celeru, sušené houby předem namočené, 1 masox, pepř, kmín (špetka), hotová jíška, 1/2 sáčku majoránky
Postup přípravy
Do hrnce dáme 3l vody, brambory, oloupanou cibuli a česnek, očištěnou mrkev a celer nakrájíme na malé kostky, omyté houby, masox, pepř a kmín...to vše necháme vařit dokud nebude…
HOVĚZÍ POLÉVKA S JÁTROVÝMI KNEDLÍČKY A NUDLEMI
Potřebné ingredience
hovězí maso s kostí 1 cibule, 1 hlava česneku, 1/2 menšího celeru, 2 mrkve, petrželka 2 hovězí bujóny kávová lžička podravky játrová zavářka 1/2 sáčku nudlí
Postup přípravy
Do hrnce dáme 4l studené vody, omyté maso s kostí, cibuli, všechny stroužky česneku, očištěný celer a mrkve, nasekanou petrželku, hovězí bujóny a lžičku podravky...to vše vaříme…