Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
BLESKOVÝ KOLÁČ - JABLEČNÝ

BLESKOVÝ KOLÁČ - JABLEČNÝ

Potřebné ingredience

2 a půl hrnku hrubé mouky (prosáté), 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, půl hrnku oleje, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 5-6 jablíček (oloupaných a nastrouhaných nahrubo), 1 skořicový cukr, hrst vlašských ořechů (nahrubo nasekaných), máslo a mouka na vymazání formy(plech) žmolenka: hrst polohr.mouky, hrst moučk.cukru a máslo

Postup přípravy

Mouku, cukr + van.cukr, mléko, olej, vejce a prdopeč smícháme v těsto a nalijeme na vymazaný a posypaný plech. Do mísy dáme jablka, skoř. cukr a ořechy, promícháme prsty a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
RYCHLÁ MRAMOROVÁ BÁBOVKA

RYCHLÁ MRAMOROVÁ BÁBOVKA

Potřebné ingredience

4 skleničky polohrubé mouky, 2 skleničky cukru krupice, 1 sklenička oleje, 2 skleničky mléka, 3ks vejce, 1 prášek do pečiva, 1vanilkový cukr, nastrouhaná citrónová kůra z jednoho citrónu,2 lžíce kakaa na obarvení těsta, máslo a mouku na vymazání bábovkové formy

Postup přípravy

Všechny ingredience kromě kakaa důkladně smícháme ve velké míse, aby se netvořily hrudky a těsto bylo hladké.
Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou a 3/4 mísy…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ŽEMLOVKA

ŽEMLOVKA

Potřebné ingredience

500g jablek(oloupaných,nakrájených na plátky), 70g vlašských ořechů(nahrubo nasekaných), 2 pořádné hrsti rozinek, 2lžičky moučkového cukru, 1lžička skořice, 1 lžíce rumu, 400ml polotučného mléka, 1-2-vejce, 100g krupic.cukru, 1 tobolka vanilky, 10 rohlíků nebo housek nakrájených na plátky(1/2cm), máslo na vymazání pekáčku+hoblinky na pokladení

Postup přípravy

Jablka, ořechy, rozinky, moučk. cukr a skořici smíchejte v míse. Přidejte trochu rumu a opatrně zamíchejte.
V jiné, hlubší míse prošlehejte mléko s vejci, přidejte cukr a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
BRAMBORAČKA

BRAMBORAČKA

Potřebné ingredience

6 menších oloupaných brambor nakrájených na větší kostky, 2 mrkve, 1 cibule, 1/2 hlavy česneku, 1/4 celeru, sušené houby předem namočené, 1 masox, pepř, kmín (špetka), hotová jíška, 1/2 sáčku majoránky

Postup přípravy

Do hrnce dáme 3l vody, brambory, oloupanou cibuli a česnek, očištěnou mrkev a celer nakrájíme na malé kostky, omyté houby, masox, pepř a kmín...to vše necháme vařit dokud nebude…

Zobrazit více...
POLÉVKY
HOVĚZÍ POLÉVKA S JÁTROVÝMI KNEDLÍČKY A NUDLEMI

HOVĚZÍ POLÉVKA S JÁTROVÝMI KNEDLÍČKY A NUDLEMI

Potřebné ingredience

hovězí maso s kostí 1 cibule, 1 hlava česneku, 1/2 menšího celeru, 2 mrkve, petrželka 2 hovězí bujóny kávová lžička podravky játrová zavářka 1/2 sáčku nudlí

Postup přípravy

Do hrnce dáme 4l studené vody, omyté maso s kostí, cibuli, všechny stroužky česneku, očištěný celer a mrkve, nasekanou petrželku, hovězí bujóny a lžičku podravky...to vše vaříme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
KANADSKÁ OMELETA

KANADSKÁ OMELETA

Potřebné ingredience

(2 porce), 1 cibule, 100 g brokolice 1 červená paprika 4 vejce, 100 g žampiónů olivový olej česneková sůl, pepř, sladká paprika

Postup přípravy

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, brokolici, žampióny a červenou papriku. V mixeru si rozšleháme vajíčka, která ochutíme solí, pepřem a paprikou. Až zelenina a houby…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny s brokolicovou omáčkou

Těstoviny s brokolicovou omáčkou

Potřebné ingredience

Brokolice 1 cibule půl paličky česneku nastrouhaný sýr špetka pepře nadrobno nakrájená šunka 2 žloutky sůl, máslo, olej, zásmažka mléko nebo smetana těstoviny

Postup přípravy

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme nadrobno nakrájenou brokolici, osmahneme ji, zalijeme trochou vody a podusíme.
V druhém nádobě si připravíme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
ZAPÉKANÉ RYBÍ FILÉ

ZAPÉKANÉ RYBÍ FILÉ

Potřebné ingredience

600 g rybího filé, 0,5 l mléka, sůl, mletý černý pepř, olej, 400 g bílého hlávkového zelí, 2 červené a 2 žluté papriky, 50 g prorostlé uzené slaniny, 2 cibule, kmín, 0,25 l zeleninového vývaru, 150 g sýru gouda

Postup přípravy

Filé opláchneme a na několik hodin namočíme do mléka. Potom ho vyjmeme, opláchneme studenou vodou, osušíme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme z obou stran. Očištěné…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
FILÉ NA ZAHRADNICKÝ ZPŮSOB

FILÉ NA ZAHRADNICKÝ ZPŮSOB

Potřebné ingredience

500g rybího filé, sůl, mletý bílý pepř, 500g anglické slaniny nakrájené na plátky, 50g másla Omáčka: 1 cibule, olej, 2 mrkve, 100 g celer, 0,3 l zeleninového vývaru, 1 bobkový list, sůl, mletý bílý pepř, 1 lžička cukru, 0,2 l kyselé smetany, 1 lžička hořčice, 1 lžička hladké mouky, ocet

Postup přípravy

Filé umyjeme, nakrájíme, osolíme opepříme, vložíme do pekáče, obložíme plátky slaniny a másla, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme do růžova. Podáváme s těstovinami a přelité…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
GRATINOVANÉ BRAMBORY

GRATINOVANÉ BRAMBORY

Potřebné ingredience

750 g menších brambor, 200 g cibule, olej, sůl, mletý černý pepř, 150 g kysané lahůdkové smetany, 80 g tvrdého sýra, jedna lžička másla

Postup přípravy

Brambory oloupeme, umyjeme a nakrájíme na kolečka. Polovinu vložíme do vymazané zapékací nádoby, osolíme a opepříme. Na oleji osmažíme cibulku nakrájenou na kolečka, jemně osolíme…

Zobrazit více...

Kategorie