POLÉVKY
Zobrazit více...
Zeleninová polévka s dýní Hokkaido
Potřebné ingredience
mrkev, celer, petržel, dýně, máslo, sůl, dětská krupička
Postup přípravy
Zeleninu vč. dýně očistíme, nastrouháme nahrubo, orestujeme na másle, zalijeme vodou nebo zel. vývarem a vaříme do změknutí. Nakonec zahustíme dětskou krupičkou a dochutíme. Lze…
POLÉVKY
Zobrazit více...
Houbová kyselačka
Potřebné ingredience
brambory, houby (čerstvé, mražené, příp. nakládané v octě), kmín, sůl, ocet, smetana, hl. mouka na zahuštění, vejce, příp.kopr
Postup přípravy
brambory a houby nakrájíme, přidáme sůl, kmín a dáme společně vařit, když jsou brambory poloměkké zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a necháme provařit (alespoň 15 min), poté…