POLÉVKY
Zobrazit více...
Rychlá květáková s vajíčkem
Potřebné ingredience
hlavička květáku, brambor, mléko, vajíčka, libeček, petrželka, vegeta, sůl
Postup přípravy
Rozebereme růžičky květáku a pořádně umyjeme. Dáme vařit do vody (jen tak aby květák byl pokrytý), osolit a přisypat vegetu, přihodit libeček když je. Přidáme nakrájený na kostky…
POLÉVKY
Zobrazit více...
Valašská kyselica
Potřebné ingredience
Silný uzený vývar (nejlépe z uzených kostí), klobáska, kyselé zelí, brambor, česnek, šlehačka, majoránka.
Postup přípravy
Do vývaru nakrájíme brambory, klobásku,obrané uzené maso z kostí a necháme povařit. Pak přidáme dobře propláchnuté kyselé zelí a zase povaříme. Prolisujeme do toho česnek a…