POLÉVKY
Zobrazit více...
ŠPENÁTOVÁ BRAMBORAČKA
Potřebné ingredience
1 cibule, 1 mrkev, 3-4 brambory, 3-4 stroužky česneku, 150g mraženého špenátu, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř , muškátový oříšek, zeleninový bujon, olej, 2 hrsti uvařeného bulguru
Postup přípravy
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev, přidáme mouku a zasmažíme. Zalijeme studenou vodou, přidáme pokrájené brambory, špenát, bujon a sůl a vaříme do změknutí…
POLÉVKY
Zobrazit více...
JEMNÁ POLÉVKA Z RYBÍHO FILÉ (vhodná pro děti)
Potřebné ingredience
150g rybího filé/tresky, 1l vody, 2lžiíce másla, 1lžíce hl. mouky, 1 velká mrkev nastrouhaná nahrubo, citron. šťáva, sůl, nasekaná petrželka
Postup přípravy
Z másla a mouky si uděláme jíšku, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu, vložíme nastrouhanou mrkev, povaříme cca 10minut. Pak na másle osmažíme tresku/filé, hotové pokrájíme…