Normandský hrnec
Potřebné ingredience
25dkg fazolí, 20dkg uvařeného uzeného masa, 30dkg zeleniny, sádlo, cibule, pórek, 20dkg oloupaných brambor, tymián, bobkový list, bazalka, 4 stroužky česneku, sůl
Postup přípravy
Fazole přebereme, namočíme a uvaříme do měkka. Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, dolníme pokrájenou zeleninou, brambory a vaříme do měkka. Přidáme prolisovaný česnek,…
Polévka s kapustičkou
Potřebné ingredience
40g tuku, cibuli, 1 stroužek česneku, 150g kořenové zeleniny, 100g ovesných vloček, 1l vody, 150g růžičkové kapusty, , sůl, majoránku, pepř.
Postup přípravy
Na tuku zpěňte nakrájenou cibuli. česnek a kořenovou zeleninu, přidejte ovesné vločky a ještě krátce opečte. Zalijte vodou, uveďte do varu, přidejte růžičkovou kapustu, ochuťe…
Chalupářská polévka
Potřebné ingredience
2 lžíce tuku,cibule, 2 stroužky česneku, 300g mletého masa, lžíci hladké mouky, lžička sladké papriky, balíček mražené polévkové zeleniny, 2 brambory, sůl, majoránka.
Postup přípravy
Na tuku lehce osmahneme nakrájenou cibuli,česnek a mleté maso. Směs podusíme, necháme vysmahnout, zasypeme hladkou moukou a sladkou paprikou, rozředíme vodou, přidáme zeleninu a…