Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Bramboračka

Bramboračka

Potřebné ingredience

brambory

mrkev, celer, petržel,

namočené houby

cibule i se slupkou

česnek

kousek kapusty

kmín, sůl, pepř, majoránka

Postup přípravy

Vše nakrájíme na kostičky a dáme vařit. Pouze cibuli vhodíme celou i se slupkou. Stroužky česneku taky celé. Přidáme houby. Vaříme. Dochutíme kořením. Zahustíme jíškou. Majoránku…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z mletého masa

Polévka z mletého masa

Potřebné ingredience

mleté maso
cibule
česnek
vajíčko
mrkev, celer, petržel
sůl, pepř

Postup přípravy

Maso dáme vařit s cibulí nakrájenou na čtvrtky, s celými stroužky česneku, osolíme, opepříme a přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu. Nakonec rozšleháme vejce.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Čínská polévka (ne z pytlíku :-))

Čínská polévka (ne z pytlíku :-))

Potřebné ingredience

2 kuřecí stehna 2 kotlety 1/2 hlávkového zelí, troška cukru, sůl, celý pepř a nové koření 2 dcl bílého vína

Postup přípravy

Z masa uděláme pozvolným vařením vývar s přidáním koření. Přecedíme. Zelí nakrájíme na kostky a spaříme v čisté vodě. Dáme do přecezené polévky i s nakrájeným masem. Přidáme víno.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kapustová polévka

Kapustová polévka

Potřebné ingredience

kuřecí stehno

kousek hov. masa

kousek vepř. masa

angl. slanina

klobása

kapusta

mrkev

petržel

sůl, pepř, cukr, kmín

celý pepř, nové koření, cibule i se slupkou (do vývaru)

Postup přípravy

Ze všeho masa uděláme silný vývar. Když je maso měkké, nakrájíme ho na kostičky, přecedíme, do vývaru dáme všechnu zeleninu i s masem a kořením. Na angl. slanině uděláme jíšku.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Porková polévka

Porková polévka

Potřebné ingredience

porek mrkev petržel vajíčko jíška sůl, pepř, kmín, muškátový oříšek

Postup přípravy

Pórek nakrájíme na kolečka, mrkev a petržel nastrouháme na hrubém struhadle, dáme do studené vody vařit s kořením. Zahustíme jíškou a přidáme rozšlehané vajíčko.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Gulášová polévka

Gulášová polévka

Potřebné ingredience

Hovězí maso (kližka, přední) cibule sádlo brambory hl. mouka na jíšku majoránka, sůl, pepř, kmín, česnek, červená paprika

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kostičky, dáme ji na rozpálený omastek. Mícháme dokud není hnědá. Přidáme na drobno nakrájené maso, opečeme, přidáme sl. papriku, kmín, zamícháme a podlijeme…

Zobrazit více...

Kategorie