Krémová česnečka v chlebu
Potřebné ingredience
Sádlo, hladká mouka, cibule, česnek, brambory, smetana, sůl, pepř, voda. Na chleba - podle Zuzany Kolowratové (Bzukova2) - 380 ml vody, 1,5 lžíce octa, 3 lžíce oleje, 1,5 lžičky cukru, 3 lžičky soli, 360 g hladké mouky, 215g žitné mouky chlebové, 75g pšeničné celozrné mouky, kmín, droždí - 1 a 1/2 lžičky
Postup přípravy
Na sádle orestujeme cibuli a česnek, přisypeme mouku a uděláme jíšku. Zalijeme vodou, přidáme nakrájené brambory a osolíme. Když jsou brambory měkké, tak polévku rozmixujeme…
mražená zelenina nejen do polévky
Potřebné ingredience
mrkev, celer, petržel
Postup přípravy
Zeleninu očistím, oškrábu, nastrouhám a plním do sáčků. Sáčky potom pěkně "uplácám" - takhle jsou na mrazáku skladnější a také se z nich lépe odebírá (odlamuje) potřebné množství.
Bramborová s krupkama - vývar
Potřebné ingredience
vepřové kosti, brambory, krupky, zelenina, česnek, sůl, pepř, petržel
Postup přípravy
Připravíme si vývar z vepřových kostí, který scedíme. Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky. Krupky propláchneme. Obojí nasypeme do vývaru a uvaříme do měkka. Přidáme i…