POLÉVKY
Zobrazit více...
Polévka z červené řepy
Potřebné ingredience
-červená řepa -zeleninový bujón -smetana, případně mléko, zakys. smetana -brambory -zásmažka (cibule,mouka,máslo)
Postup přípravy
řepu očistíme nahrubo nastrouháme a dáme na trošku oleje či másla podusit, dusíme do měka, pak podlijeme vodou a přidáme bujón a brambory, dál vaříme až jsou brambory měkké,…
POLÉVKY
Zobrazit více...
Polévka z hlávkového salátu
Potřebné ingredience
cibule, máslo, mouka na zásmažku hlávkový salát, zeleninový bujón, sůl,mletý kmín, mléko, zakysaná smetana, brambory (nemusí být)
Postup přípravy
Polévka vypadá trochu jako koprovka a v podstatě se dělá stejně.
V hrnci osmahneme na másle cibuli, zasypeme moukou (klasická zásmažka), zalijeme mlékem (může být i sladká…