Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Čočková polévka

Čočková polévka

Potřebné ingredience

asi 1,5l masového vývaru, 200g čočky velkoplodé, asi 100g drobnější čočky, 1 stroužek česneku, 70g rajčatového protlaku, 1 lžíce papriky, kmín, majoránka, sůl, pepř, 2-3 lžíce octa, 1 pikantní klobása, sádlo

Postup přípravy

Přes noc namočíme 200g čočky do poloviny vývaru a 100g čočky do vody. Na sádle orestujeme česnek, protlak a papriku, zalijeme čočkou ve vývaru, přidáme zbytek vývaru a vaříme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Mungo polévka

Mungo polévka

Potřebné ingredience

200 - 250g mungo fazolí, sůl, 1 - 1,5l vývaru, 1 lžička kurkumy, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky drceného římského kmínu, chilli paprička, 2 stroužky česneku, olivový olej, čerstvý koriandr

Postup přípravy

Fazole přes noc namočíme do vody. Na oleji osmahneme česnek, poté všechno koření. Přidáme slité fazole, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme doměkka (asi 45 min.). Na talíři…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kuřecí knedlíčky

Kuřecí knedlíčky

Potřebné ingredience

asi 150g vařeného kuřecího masa, 1 lžíce másla, sůl, pepř, bylinky, 1 vejce, strouhanka na zahuštění, 1 hrst parmazánu

Postup přípravy

Maso umeleme, přidáme ostatní suroviny a nakonec zahušťujme strouhankou, aby vznikla nelepivá hmota. Tvarujeme knedlíčky, zavařujeme rovnou v polévce.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Květákový krém

Květákový krém

Potřebné ingredience

1 menší květák, 1/2 lžičky drceného římského kmínu, sůl, pepř, 1/2 lžičky kari, 1 - 1,5l vývaru (ev. vody), 1 lžíce másla, 1 zakysaná smetana

Postup přípravy

Květák orestujeme na másle, přidáme koření a zalijeme vývarem (aby byl květák mírně ponořený). Vaříme doměkka. Poté odlijeme trochu vývaru, ve kterém rozmícháme smetanu, zbytek…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Mrkvová polévka se zázvorem

Mrkvová polévka se zázvorem

Potřebné ingredience

500g mrkve, 3/4 - 1l kuřecího vývaru, špetka kari, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, 1/4 stroužku česneku, kousek zázvoru (asi 3cm), 3 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy

Jemně strouhanou mrkev a zázvor orestujeme na oleji, přidáme sůl, pepř, česnek a kari. Po chvíli zalijeme vývarem a necháme asi 20min. vařit. Rozmixujeme, přidáme zakysanou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Celerová krémová polévka

Celerová krémová polévka

Potřebné ingredience

1 střední celer, 2 střední brambory, sůl, pepř, 1/4 lžičky drceného kmínu, špetka kari, 2 hrsti sušených hub, muškátový oříšek, 3 lžíce šlehačky

Postup přípravy

Celer a brambory nakrájíme na kousky, dáme do hrnce se všemi ostatními ingrediencemi, kromě šlehačky. Zalijeme vodou, aby ještě část surovin nebyl ponořená, přiklopíme a vaříme do…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kroupová polévka

Kroupová polévka

Potřebné ingredience

2 hrsti krup, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 mrkev, 1 malá petržel, 4 malé brambory, sůl, asi 3/4l vývaru (ev. voda + zeleninový bio bujón), 1/2 stroužku česneku, lžíce majoránky, drcený kmín, sůl

Postup přípravy

Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme kroupy, zeleninu, česnek, kmín, sůl, majoránku a zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí krup a zeleniny. Podle potřeby doléváme vývar (vodu).

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kapustová polévka

Kapustová polévka

Potřebné ingredience

asi 10 listů kapusty, 2 - 3 brambory, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 3 žampiony, sůl, pepř, 1 - 1,5 l vývaru (nebo voda + zeleninový bio bujón), sušený česnek, petrželka

Postup přípravy

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem, přidáme kousky brambor a kapusty, osolíme, opepříme, přidáme česnek a necháme vařit asi 30min. Asi v polovině vaření…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Potřebné ingredience

1 brokolice, 2 - 3 brambory, sůl, pepř, 3 lžíce lučiny, 1 zeleninový bio bujón

Postup přípravy

Brokolici nakrájíme na kousky, košťál oloupeme a také nakrájíme. Do osolené vody s bujonem dáme vařit nejdřív kousky košťálu, po částečném změknutí přidáme růžičky brokolice a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zeleninová polévka s cuketou

Zeleninová polévka s cuketou

Potřebné ingredience

1 střední cuketa, 2 rajčata, 2 - 3 brambory, 1 - 2 mrkve, 1 bio bujón zeleninový, sůl, petrželka nebo libeček

Postup přípravy

Všechnu zeleninu nakrájíme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme bujón, ev. sůl a vaříme do změknutí. Poté rozmixujeme a nakonec přidáme petrželku nebo libeček.

Zobrazit více...

Kategorie