Polévka "Co dům dal"
Potřebné ingredience
Odřezky hovězího masa, cibule, mrkev, pertžel, kedluben, brambory, pórek, celer, petrželová nať - klidně i sušená, majoránka, pepř, sůl, sladká paprika. Olej, máslo, hladká mouka
Postup přípravy
Drobně pokrájenou cibuli vysmažíme na trošce oleje. Přidáme malé kousky hovězího masa (mohou být nastřádané odkrojky předního i zadního) a orestujeme. Přidáme nahrubo nastrouhanou…
Zelňačka - žádná věda :-))
Potřebné ingredience
Brambory, zelí (já dávám steril. sladkokyselé, ale jestli máte rádi, dejte třeba kysané), klobáska nebo uzené maso- nejlépe s kostí, smetana, máslo, mouka, sůl, drcený kmín, dle chuti cukr.
Postup přípravy
Oloupané a na kostičky pokrájené brambory dáme do hrnce. Přidáme propláchnuté zelí a na drobno pokrájené uzené nebo klobásku (nebo obojí :-)) ). Zalijeme vodou, osolíme,…