Čokoláda Polonés
Potřebné ingredience
0,5l mléka, šlehačka, kakao, hořká čokoláda nebo čokoláda na vaření, vanilkový cukr, skořice
Postup přípravy
0,5l mléka se zahřeje (nesmí vařit) a pomalu se vmíchají 2 lžičky kakaa, polévková lžíce vanilkového cukru, na hrubo nastrouhaná nebo dobře dozdrobená tabulka čokolády a lžička…
Baileys z Neumětel
Potřebné ingredience
0,5 l rumu, 2 Tatra mléka sladká, smetana ke šlehání 200 ml
Postup přípravy
Tatra mléko vložíme zavřené do hrnce a vaříme 90 min. Kdo chcemůže vařit v papiňáku asi 45 minut. Dáme vychladnout. Po vychladnutí dáme do mísi ke šlehání a po troškách přidáváme…
DOMÁCÍ VAJEČNÝ KOŇAK
Potřebné ingredience
1 konzerva neslazeného kondenzovaného mléka, 1 kozerva slazeného kondenzovaného mléka, 5 žloutků, 1 vanilkový cukr, 0,5 l rumu nebo vodky (rum je jemnější a i nám to s rumem více chutná).
Postup přípravy
Vše krom rumu nebo vodky dobře rozšleháme šlehačem až se zcela cukr rozpustí.
Pak přidáme rum a vše důkladně promícháme. Tuto směs nalejeme do sklenic a necháme v chladu…
LATTE s čokoládkou
Potřebné ingredience
Mlíčko,káva,čokoláda na vaření...stačí 3 -4 čtverečky
Postup přípravy
Asi není co dodat,ale místo skořice-posypat struh.čokoládkou a zbytek ve sklence nechat rozpustit-nemá chybu
VÁNOČNÍ PUNČ
Potřebné ingredience
500 ml vody, 125g pískového cukru, 2 pomeranče, 2 citróny, 125ml rumu, 500ml bílého vína.
Postup přípravy
Nejprve svaříme vodu s cukrem, cukr musí být úplně rozpuštěný. Pak postupně přidávám šťávu z 1 pomeranče a z 1 citrónu, zase to nechám převařit. Nakonec přileji rum a víno a…
VYNIKAJÍCÍ LIKÉR Z LEDOVÝCH KAŠTANŮ
Potřebné ingredience
250 ml šlehačky,1 SALKO(já dávám slazené),3 čokoládky-ledové kaštany,4 kostičky hořké čokolády,1/2 l rumu (rumu může být i méně,jak komu vyhovuje)
Postup přípravy
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme chvíli probublat. Poté sejmeme z plotny, necháme vychladnout…
baileys po česku
Potřebné ingredience
2 plechovky slazeneho kondezovaneho mleka, 0.5 l mleka, mandlovy puding v prašku ,0.5 l rumu
Postup přípravy
zavřene plechovky mleka vaříme v tlakovem hrnci zhruba 45 minut a nechame vychladit.z mleka uvařime mandlovy puding, ktery nesladime, nechame ho vychladit a odstranime škraloup…
džus z mrkve
Potřebné ingredience
40 dkg mrkve
2 citrony bez jader
4 dkg kyseliny citronové
1 kg cukru
12 litrů vody
Postup přípravy
očistěnou mrkev a citrony (celé) povaříme do změknutí, vychladlé rozmixujeme a dáme do 10 litrů převařené vody. Ve 2 litrech převařené vody rozmícháme cukr a kyselinu citronovou. …
štědrovečerní mandlový likér
Potřebné ingredience
0,5 l rumu, 2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka, 0,5 l polotučného mléka, 1 balíček mandlového pudingového prášku, mandlová esence.
Postup přípravy
Uzavřené plechovky s kondenzovaným mlékem pozvolna vaříme ve vodní lázni asi 2 hodiny. vzniklou hmotu podobnou karamelu necháme vychladnout.později si uvaříme puding a za stálého…
DŽUS Z DÝNĚ (od kamarádky Lenky)
Potřebné ingredience
3 kg dýně,2,5 l vody,1,2 kg cukru,1 lžíce kyseliny citronové,5 citronů a jeden pomerančoví nebo citronoví sirup(1litr).
Postup přípravy
Dýni nakrájíme na kostičky. Připravíme si nálev z vody,cukru a 1 lžíce kysel.citr.,ohřejeme aby jsme dobře rozmíchaly cukr a ještě do teplého nálevu nasypeme nakrájenou dýni a…