Králík v hořčičné omáčce, soté z králíka
Potřebné ingredience
Naporcovaný králík nebo jen králičí stehna, čerstvě mletý pepř, cca 130g přepuštěného másla, 1 lžíce olivového oleje, 4 šalotky nebo 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, sušený tymián, sůl, 2dcl dobrého suchého bílého vína, lžíce kvalitní hrubozrnné nebo Dijonské hořčice, kuřecí nebo králičí vývar (popř. horká voda - NE bujón z kostky), 2dcl sladké smetany, petrželka na posypání.
Postup přípravy
Máslo s olejem zahřejeme a opečeme opepřené porce králíka ze všech stran do růžova (nesolíme, aby maso nepustilo šťávu). Vyjmeme a necháme v hrnci pod pokličkou. Na výpeku z…
Tokáň z králíka - výborný
Potřebné ingredience
Rozporcovaný králík, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 1,5dcl bílé víno, 1,5dcl rajčatové šťávy nebo 2 čerstvá rajčata, bílý pepř, mletá červená paprika, mouka na zahuštění, smetana 250ml + kysaná smetana 250ml, sůl, bílý vinný ocet, olej
Postup přípravy
Na oleji zpětníme do růžova jemně nakrájenou cibuli, přidáme sekaný česnek, orestujeme, dále maso, necháme mírně zatáhnout, vsypeme pepř, papriku a jen zamícháme, aby se paprika…