(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Tokáň z králíka - výborný

Potřebné ingredience
Rozporcovaný králík, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 1,5dcl bílé víno, 1,5dcl rajčatové šťávy nebo 2 čerstvá rajčata, bílý pepř, mletá červená paprika, mouka na zahuštění, smetana 250ml + kysaná smetana 250ml, sůl, bílý vinný ocet, olej
Postup přípravy
Na oleji zpětníme do růžova jemně nakrájenou cibuli, přidáme sekaný česnek, orestujeme, dále maso, necháme mírně zatáhnout, vsypeme pepř, papriku a jen zamícháme, aby se paprika spojila s olejem, osolíme, podlejeme vínem, necháme vydusit alkohol, přidáme rajčatovou šťávu nebo rajčata, podlejeme horkou vodou a za stálého míchání a podlévání vodou dusíme králíka doměkka. Cibule by se měla rozpadnout a udělat nám sosík. Pokud ne, vyndáme maso a tekutinu i s kousky rajčat rozmixujeme ponorným mixérem. Do šťávy vlijeme obě smetany, přljeme vodu a provaříme. Zahustíme moukou smíchanou s vodou a ještě za stálého míchání vaříme cca 15-20min. Dochutíme solí a vinným octem. Výborný je s noky nebo těstovinami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Zuzak
(upraveno)
16. 2. 2014, 13:39



nahlásit