Zobrazit přihlášovací formulář

Králičí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 40 návštěvníků)

Babiččin králík

0.0
Babiččin králík

Potřebné ingredience

2 dcl oleje, 2 dcl vody, 2 lžč. soli, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice, 1 lžč. pepře, 1 lžč. slad. papariky, 1 cibule nakrájená na kolečka a 5 strouž. utřeného česneku

Postup přípravy

Všechny přísady promícháme a nalejeme na naporcované maso, které jsme dali do vhodné nádoby i na pečení, necháme 2 dny marinovat - během těch 2 dnů otočíme maso, pak dáem maso do trouby a pečeme zakryté doměkka zhruba 1 hod. - nepodléváme!!! poté na chvíli odklopíme a necháme trochu zezlátnout. Podáváme např. s brambor. knedlíkem, bramborem, br. kaší, můžeme přidat zelí či špenát. Je to velmi dobré a hlavně jednoduché.

směs na polití králíka

králíka takhle zalejeme a necháme 2 dny v chladu marinovat

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

gabinaf 16. 8. 2008, 15:02
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)Musím opravdu pochválit, dnes jsme ho měli k obědu a je vynikající!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
knírek 21. 1. 2008, 21:31
Jéé ja už mám taky naloženo a voní to (Y) (Y) (Y)
pralinka66 19. 1. 2008, 21:10
Musím se připojit a chválit, chválit, chválit!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Je to opravdu vynikající. Dnes jsem dělala k obědu pro mlsné syny a světe div se, nejen že si chodili přidávat, ale oni maminku i pochválili!!! (Y) :-D (Y) :-D (Y) :-D (Y) Díky za super recept!!! (L)
Brambořice 21. 1. 2008, 11:11
@pralinka66 Péťo, tak to je super, že dětičky chválily (Y) U nás je tomu podobně, všem to také šmakuje (zajic) (L) (L) (L)
kurel 17. 1. 2008, 17:52
Včera jsem dostala králíka od tchýně a dnes ho jdu naložit - pak písnu jak nám chutnal, pořád jsme ho měli jen pečeného obyč., na omáčku manžel nechce, že je to zkaženej králík, tak alespoň bude nějaká změna. :-D
Brambořice 18. 1. 2008, 9:55
@kurel Nechte si chutnat a případně dejte vědět, jak jste si šmákli :-$ :-$ (F)
kurel 19. 1. 2008, 13:07
@Brambořice Byla to bašta! Přidávám si Vás do oblíbených receptů. Díky za tip. (Y)
Brambořice 21. 1. 2008, 11:08
@kurel Jsem ráda, že Vám chutnalo (Y) (Y) (L)
Janci 16. 1. 2008, 19:56
Tak mě přepadla nostalgie a koupila jsem králíka a udělala podle Vašeho receptu. Samozřejmě s bramborovým knedlíkem a špenátem. A bylo to opravdu vynikající, moc jsme si všichni pochutnali. Já, manžel, syn, babí a děda a všichni dáváme jedničku. |:o) |:o) |:o) A ta rychlá příprava, takových receptů víc. (Y) Mějte se krásně a díky za prima receptík. PS: Naložila jsem ho večer a druhý den jsme měli k obědu, takže jsem nedodržela dvoudenní marinovací postup, ale přesto to bylo výborné, příště zkusím vydržet ty dva dny...
Brambořice 17. 1. 2008, 11:07
@Janci Jani, jsem moc ráda, že Vám chutnalo. My už ho takhle děláme léta a jinou úpravu králíka už neděláme :-$ Myslím, že s tím marinováním to až tak nevadí, jen po těch dvou dnech bude asi o něco rozleželejší :-) (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie