Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Králičí maso

Přidat recept
KRÁLIČÍ MASO
Králík v marinádě (recept z MMB)

Králík v marinádě (recept z MMB)

Potřebné ingredience

1/2 králíka, 300ml vody, 50ml olivového oleje, 2 - 3 stroužky česneku, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžičky papriky, 1 lžička kari, pepř, sůl

Postup přípravy

Králíka naporcujeme, osolíme a dáme do marinády, aby byl co nejvíce ponořený. Na marinádu smícháme všechny ingredience. Necháme přes noc v lednici a druhý den pečeme asi 2 a 1/2…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králičí (kuřecí) směs s cuketou

Králičí (kuřecí) směs s cuketou

Potřebné ingredience

500g vykoštěného králíka (kuřecích prsou), 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce oleje, 1 lžíce škrobu, 1 vejce,sůl, pepř, 3 malé cukety, 4 žampiony, ústřicová omáčka na dochucení (ev. sójová)

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky, smícháme se sójovou omáčkou, vejcem, solí, pepřem a škrobem. Necháme přes noc odležet. Na olivovém oleji osmahneme kousky masa, trochu podlijeme a…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík na bílém víně, špenátové noky

Králík na bílém víně, špenátové noky

Potřebné ingredience

3 - 4 porce králíka, 70g špeku, 2 stroužky česneku, 1 - 2 lžíce másla, čerstvý rozmarýn, sůl, pepř, šťáva z 1/2 malého citrónu, 200ml bílého vína, 100 - 200ml drůbežího vývaru. NOKY: mražený špenát (protlak nebo sekaný), 2vejce, 1 stroužek česneku (nebo sušený), sůl, polohrubá mouka (asi 18 - 20 lžic)

Postup přípravy

Osolené maso potřeme směsí česneku, rozpuštěného másla, nadrobno nakrájeného rozmarýnu, soli, pepře a citrónové šťávy. Necháme chvíli odležet. Posypeme kostičkami špeku, zalijeme…

Zobrazit více...

Kategorie