RECEPTY > HOUBY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 1 (zobrazuje se 1-1)

HOUBY

Houby sterilované ve sladkokyselém nálevu - VÝBORNÉ !!!!!!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Nálev (na 1kg hub): 3,5dl vody, 1,5dl 8%octa, 8g soli (1 lžička), 30g cukru (cca 4 lžičky) nebo sacharín - umělé sladidlo (dávku vypočteme podle sladivosti uvedené na obalu) Koření a přísady: (pro litrovou sklanici) - já dávám dle chuti a surovin :o) 1 bobkový list, 1 lžička žlutých hořčičných semínek, 1/4 lžičky nového koření (já dávám celé kuličky 2-3 na malou sklaničku), 3-4 pepře, podle obliby řezy cibule, kolečka křenu, mrkve....

POSTUP PŘÍPRAVY

Houby se mají zavařovat nejdéle 24 hodin po nasbírání !!!
Očištěné houby nakrájíme na kostičky, malé jen přepůlíme a opereme několikrát ve studené vodě.
Houby předvaříme 5-7minut (podle tuhosti) a vybělíme ve vařicí osolené a okyselené vodě (na 1 litr vody 20g soli, 1 lžička kyseliny citronové nebo octa - houby se krásně vybělí).
Potom je vložíme do studené vody, necháme ochladit (já promývám přes cedník pod tekoucí vodou) a po odkapání rovnáme do skleniček (předem umytých - v čisté vodě!). Mezitím připravíme do skleniček připravené koření, příp. při rovnání prokládáme ještě cibulí, mrkví, křenem.... a zalejeme horkým nálevem (ten by se měl přivést jen k varu - nevařit, aby ocet nevyprchal !!!) - já ještě špejlí nebo obrácenou lžičkou jakoby natřásám napěchované houby, aby nálev protekl dobře celou skleničkou (poté opět zmáčknu) - houby musí být zcela potopeny v nálevu. Pak už jen skleničky dobře uzavřeme a sterilujeme.

zahřátí cca 98°C ...20-30 minut
obsah 0,5l cca 45 minut - já malé skleničky steriluji cca 15-20min..

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 59 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (4) poslední: 22.9.2013, 19:38 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 1 (zobrazuje se 1-1)
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Kontakt | Facebook