RECEPTY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 2 (zobrazuje se 1-2)

VÁNOČNÍ CUKROVÍ

MINI MAROKÁNKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Rozpustit: 100g mléka, 200g cukr krupice - klidně i méně !!!, 30g medu, 80g másla, ************ ...a přidáme: 200g ořechů ( já dávám mix - vyloupané buráky (ne slané!!!), mandle, vlašské ořechy...), 100g rozinek, 150g proslazeného mléka - Salka, kandované nebo sušené oveoce dle chuti - meruňbky, pomerančová kůra... (já dávám takový ten balíček kandovaného ovoce - tuším, že se to jmenuje ovocný chlebíček) ...a nakonec hladkou mouku na zahuštění.

POSTUP PŘÍPRAVY

Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr, med, máslo - a rozpustíme na mírném ohni. Přidáme nasekané ořechy (já sekám na mixéru na hrubší kousky a pokud dáváme sušené ovoce, přidám také ), kandované ovoce, salko, vše zamícháme a na zahuštění přidáme hladkou mouku - tu musíte podle oka, záleží na surovinách, jak zahustí hmotu...
Pak děláme na plech hromádky (trochu se při pečení roztečou) - já jsem zkusila použít namočené vykrajovátko a do něho jsem hmotu kladla lžičkou (takže letos mám marokánky postejnavého tvaru :o), ale samozřejmě nemusíte použít, jednodušší je prostě namočená lžička a prsty ) Hmota se lepí,ale pokud si namočíte prsty, dobře se s ní pracuje a upravuje tvar.
Pečeme ve vyhřáté troubě cca na 150-170°C maličko do červena - nepečte dlouho, jinak jsou placičky tvrdé!!!
Placičky necháme na plechu vychladnout - pokud je přendáte, tak na rovný povrch a nevrstvit dokud nejsou zcela vychladlé, protože by se zdeformovaly. Pak už jen namáčíte v čokoládové polevě (čokoláda na vaření rozpuštěná ve vodní lázni) - já jsem přidala trochu 100% tuku, aby se lépe namáčelo. Pokud chcete trochu dia při té záplavě cukru, nemusíte namáčet. :o)
..a je hotovo :o)
Pokud receptík vyzkoušíte, přeji dobrou chuť!!!
Já jsem recept dostala od maminky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (4) poslední: 23.12.2011, 14:43 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

HOUBY

Houby sterilované ve sladkokyselém nálevu - VÝBORNÉ !!!!!!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Nálev (na 1kg hub): 3,5dl vody, 1,5dl 8%octa, 8g soli (1 lžička), 30g cukru (cca 4 lžičky) nebo sacharín - umělé sladidlo (dávku vypočteme podle sladivosti uvedené na obalu) Koření a přísady: (pro litrovou sklanici) - já dávám dle chuti a surovin :o) 1 bobkový list, 1 lžička žlutých hořčičných semínek, 1/4 lžičky nového koření (já dávám celé kuličky 2-3 na malou sklaničku), 3-4 pepře, podle obliby řezy cibule, kolečka křenu, mrkve....

POSTUP PŘÍPRAVY

Houby se mají zavařovat nejdéle 24 hodin po nasbírání !!!
Očištěné houby nakrájíme na kostičky, malé jen přepůlíme a opereme několikrát ve studené vodě.
Houby předvaříme 5-7minut (podle tuhosti) a vybělíme ve vařicí osolené a okyselené vodě (na 1 litr vody 20g soli, 1 lžička kyseliny citronové nebo octa - houby se krásně vybělí).
Potom je vložíme do studené vody, necháme ochladit (já promývám přes cedník pod tekoucí vodou) a po odkapání rovnáme do skleniček (předem umytých - v čisté vodě!). Mezitím připravíme do skleniček připravené koření, příp. při rovnání prokládáme ještě cibulí, mrkví, křenem.... a zalejeme horkým nálevem (ten by se měl přivést jen k varu - nevařit, aby ocet nevyprchal !!!) - já ještě špejlí nebo obrácenou lžičkou jakoby natřásám napěchované houby, aby nálev protekl dobře celou skleničkou (poté opět zmáčknu) - houby musí být zcela potopeny v nálevu. Pak už jen skleničky dobře uzavřeme a sterilujeme.

zahřátí cca 98°C ...20-30 minut
obsah 0,5l cca 45 minut - já malé skleničky steriluji cca 15-20min..

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 59 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (4) poslední: 22.9.2013, 19:38 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 2 (zobrazuje se 1-2)
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Kontakt | Facebook