(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
MINI MAROKÁNKY
Potřebné ingredience
Rozpustit:
100g mléka,
200g cukr krupice - klidně i méně !!!,
30g medu,
80g másla,
************
...a přidáme:
200g ořechů ( já dávám mix - vyloupané buráky (ne slané!!!), mandle, vlašské ořechy...),
100g rozinek,
150g proslazeného mléka - Salka,
kandované nebo sušené oveoce dle chuti - meruňbky, pomerančová kůra... (já dávám takový ten balíček kandovaného ovoce - tuším, že se to jmenuje ovocný chlebíček)
...a nakonec hladkou mouku na zahuštění.
Postup přípravy
Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr, med, máslo - a rozpustíme na mírném ohni. Přidáme nasekané ořechy (já sekám na mixéru na hrubší kousky a pokud dáváme sušené ovoce, přidám také ), kandované ovoce, salko, vše zamícháme a na zahuštění přidáme hladkou mouku - tu musíte podle oka, záleží na surovinách, jak zahustí hmotu...
Pak děláme na plech hromádky (trochu se při pečení roztečou) - já jsem zkusila použít namočené vykrajovátko a do něho jsem hmotu kladla lžičkou (takže letos mám marokánky postejnavého tvaru :o), ale samozřejmě nemusíte použít, jednodušší je prostě namočená lžička a prsty ) Hmota se lepí,ale pokud si namočíte prsty, dobře se s ní pracuje a upravuje tvar.
Pečeme ve vyhřáté troubě cca na 150-170°C maličko do červena - nepečte dlouho, jinak jsou placičky tvrdé!!!
Placičky necháme na plechu vychladnout - pokud je přendáte, tak na rovný povrch a nevrstvit dokud nejsou zcela vychladlé, protože by se zdeformovaly. Pak už jen namáčíte v čokoládové polevě (čokoláda na vaření rozpuštěná ve vodní lázni) - já jsem přidala trochu 100% tuku, aby se lépe namáčelo. Pokud chcete trochu dia při té záplavě cukru, nemusíte namáčet. :o)
..a je hotovo :o)
Pokud receptík vyzkoušíte, přeji dobrou chuť!!!
Já jsem recept dostala od maminky.
Pak děláme na plech hromádky (trochu se při pečení roztečou) - já jsem zkusila použít namočené vykrajovátko a do něho jsem hmotu kladla lžičkou (takže letos mám marokánky postejnavého tvaru :o), ale samozřejmě nemusíte použít, jednodušší je prostě namočená lžička a prsty ) Hmota se lepí,ale pokud si namočíte prsty, dobře se s ní pracuje a upravuje tvar.
Pečeme ve vyhřáté troubě cca na 150-170°C maličko do červena - nepečte dlouho, jinak jsou placičky tvrdé!!!
Placičky necháme na plechu vychladnout - pokud je přendáte, tak na rovný povrch a nevrstvit dokud nejsou zcela vychladlé, protože by se zdeformovaly. Pak už jen namáčíte v čokoládové polevě (čokoláda na vaření rozpuštěná ve vodní lázni) - já jsem přidala trochu 100% tuku, aby se lépe namáčelo. Pokud chcete trochu dia při té záplavě cukru, nemusíte namáčet. :o)
..a je hotovo :o)
Pokud receptík vyzkoušíte, přeji dobrou chuť!!!
Já jsem recept dostala od maminky.
...takhle nějak bude hmota vypadat...
...a po upečení - pro představu jsem přiložila i vykrajovátko
..tak a je hotovo :o) - toto je cca jen polovina hotových marokánek z uvedeného receptu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Papaja80
(upraveno)
23. 12. 2011, 14:43
Vase marokanky uz delam tretim rokem, jsou velmi oblibene! Diky za recept!!
Zrušený účet
(upraveno)
12. 12. 2009, 16:28
Dobrý den vypadají výtečně budu je podle vás dělat ale nejsem si jistá tím máslem máte uvedeno 100 g a 80 g tak kolik toho teda mám dát?
nmartina
(upraveno)
13. 12. 2009, 18:44
@
...jéje, děkuji za upozornění, mělo by být 100g mléka a 80g másla... ..jinak jsou opravdu výborné, už zase chodím pravidelně ochutnávat ...ach jo :o(
Zrušený účet
(upraveno)
17. 12. 2009, 16:38
@nmartina
super právě se jdu do nich pustit