Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

MAROKÁNKY

0.0
MAROKÁNKY

Potřebné ingredience

1/4l šlehačky, 1/4kg kandované ovoce, 1/4kg směsi z nasekaných mandlí, lískových a vlašských ořechů, 1/4kg pískového cukru, 30g hladké mouky.

Postup přípravy

Šlehačku necháme projít lehce varem, do ní vsypeme nasekané ovoce a ořechy, poté vmícháme mouku a cukr, vše promícháme. Na plech vyložený pečícím papírem klademe menší kopečky směsi (dostatečně daleko od sebe, protože pečením se kopeček změní v placku). Pečeme v předehřáté troubě při mírné teplotě cca 15 min. Když okraje marokánek zrůžoví, vyndáme je a necháme vychladnout. Poté potřeme čokoládou po té straně, na které ležely na plechu. Tyhle marokánky jsou krásně měkkoučké, máme je moc rádi.

Za recept děkuji paní Lucie K. (luciasanta) ID 10295.

Ať se podaří a všem chutná! Krásné vánoce Šárka.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zdenikv 14. 12. 2012, 20:11
Výborné (Y). Manžel nemá rád marokánky a těchhle mi polovinu snědl než jsem je stihla polít čokoládou ,-). Budu dělat ještě jednu várku. Díky za recept
žingi 19. 12. 2008, 21:36
Šárko a šly od papíru?Odrazovaly mě na diskuzi,tak nevím jestli mám dělat.Chci dělat zítra jak dojdu z práce :-$ :-$ :-$
avynka 20. 12. 2008, 0:11
@žingi Jani, pokud vám můžu odpovědět i já, tak sundat pečící papír i s upečenýma marokánkama z plechu. Nechat ho vystydnout, marokánky jakoby ztuhnou a úúúplně krásně se z papíru sloupnou. Měla jsem jich dneska 3 plechy a všechny šly dolů úplně lehce (clamp). A jsou výýýýbornéééé !!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
avynka 19. 12. 2008, 21:32
.....právě je peču, tak pak napíšu, jak to dopadlo :-) :-D (H) ;-) :-$ :-p *-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie