(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Marokánky
Potřebné ingredience
100g másla + trochu na vymazání pekáčku 100g přírodního cukru ( může být obyčejný) 100g medu 100g kandovaných třešní 50g rozinek 75g kandovaného ovoce (nasekat) 100g mandlových lupínků 100g hladké mouky 100g rozpuštěné čokolády
Postup přípravy
Troubu předehřát na 180 stupnů, horkovzdušnou na 160 stupňů. Pekáček o rozměrech cca 28x18cm vymazat. Máslo, cukr a med spolu zahřejeme, až se úplně rozpustí. Stáhněte z ohně, vsypte kandované třešně, ovoce, rozinky, mandle a mouku. Důkladně promíchejte, rozetřete na pekáček a pečte dozlatova. Nechte na pekáčku chladnout asi pět minut, pak nakrájejte nožem kostky nebo tyčky.
Řezy po vychladnutí namočte jednou stranou v rozpuštěné čokoládě a na pečícím papíře nechte ztuhnout.
Mám je vyzkoušené a už několik let je dělám z několika dávek. Jsou přímo návykové. Doporučuji po upečení dobře uschovat, strašně rychle mizí :-))))
Řezy po vychladnutí namočte jednou stranou v rozpuštěné čokoládě a na pečícím papíře nechte ztuhnout.
Mám je vyzkoušené a už několik let je dělám z několika dávek. Jsou přímo návykové. Doporučuji po upečení dobře uschovat, strašně rychle mizí :-))))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
babicka06
(upraveno)
8. 12. 2009, 16:16
liba1963
(upraveno)
2. 12. 2009, 14:16
Oli,marokánky miluju a vyzkouším.Díky za recept.