Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Rýže z "papiňáku"

0.0
Rýže z "papiňáku"

Potřebné ingredience

1 šálka ryže, 1 cibuľa, 1,5 lyžice vegety, 1 šálka studenej vody, trocha oleja

Postup přípravy

Cibuľu si orestujeme na oleji, pridáme umytú ryžu, popražíme, pridáme vegetu a zalejeme vodou. Tlakový hrniec (papiňák) zatvoríme, a počkáme, kým nám začne "fučať". Vtedy stiahneme plyn na minimum a necháme 2 min. variť. Potom plyn vypneme a hrniec odstavíme. Za cca 5 min. hrniec otvoríme a máme hotovo! Je to rýchle a ešte sa mi nestalo, žeby ryža nebola uvarená.
Do ryže môžeme pridať aj zeleninu, ja zvyčajne pridávam TRIO mrazenú zeleninu,(lečo) orestujem spolu s cibuľou a až potom pridám ryžu.

Rovnako varím aj cestoviny, tie dám ho tlakového hrnca, zalejem vodou tak, aby voda bola cca 2 -3 cm nad cestovinou a zatvorím. Počkám, až sa rozfučí, stopnem si minútku a vypnem. Po ďalších 1-2 minútach schladím hrniec a cestoviny prelejem studenou vodou.

Rovnako varím aj zemiaky, len s tým rozdielom, že vody dávam len 0,5 dl vody! Zemiaky si pokrájam buď na štvrťky, či polovičky, posolím, a pridám poldeci (niekedy aj menej) vody a postup je rovnaký ako pri ryži.
Je to veľmi rýchle varenie a hlavne jednoduché. Len neodbiehať od sporáka a pekne počkať tie 2 minútky :).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nia Chairman 5. 11. 2011, 13:23
(Y) (Y) (Y) úžasná, díky za recept, už jinak dělat nebudu (L)
Lenpod 18. 8. 2010, 22:03
Ano, ano, rýži také vaříme v papiňáku. Brambory také, ale na páře, tak ještě zkusím ty těstoviny. Děkuji za dobrý tip a radu pro ostatní. Ušetří to spoustu času a energie.
marky18 13. 8. 2010, 22:11
Díky za skvělý tip!!!! (Y) Rozhodně vyzkouším. S pozdravem Markéta D
Hodnatchyne 13. 8. 2010, 21:59
Dobrý večer Alenko, nejdříve popřeji k Vašemu svátku,a podékovat za vynikající receptík, již nevařím rýži i brambory jinak,ještě musím skusit ty těstoviny. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Saša
Zrušený účet 17. 7. 2010, 21:58
Jednou jsem takhle měla všechny hrnce na sporáku a na rýži už mi zbyl jenom papiňák, tak jsem ho použila. Po pěti minutách jsem měla strach, aby se rýže nezačala rozvařovat, protože v papiňáku to jde všechno rychleji, tak jsem ho otevřela a rýže byla tak akorát (Y) Sáčkovou rýži jsem nevařila už skoro dva roky a vařit ani nebudu. Kam se sáčková hrabe na obyčejnou poctivou, že? ,-)
evinas 15. 7. 2010, 12:14
Děkuji za úžasný tip (Y) (Y) (Y),rýži už jinak vařit nebudu a varných sáčků v obchodě si ani nevšimnu ,-). Doporučuji všem rýžožroutům :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie