Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 173 návštěvníků)

Naše rýže v troubě

5.0
Naše rýže v troubě

Potřebné ingredience

rýže ne v sáčcích ale sypaná,cibule,solčanka,máslo nebo rama,skleněný nebo jiný pekáček s víkem

Postup přípravy

Dáme rozehřát troubu .Připravím si hrneček,kterým budu odměřovat:-).Platí že na jeden hrnek rýže potřebujeme 1,5 hrnku vody.,Naberu dva plné hrnky rýže a propláchneme rýži ve vlažné vodě .Nechám si sítku okapat.Připravím si pánev na které rozehřeju větší plnou lžíci másla nebo ramy,a přidám nakrájenou cibulku.Když je cibulka sklovatá,posypu hustě solčankou.A přisypu připravenou rýži.Minutku osmahnu a vysypu do pekáčku a přidám tři hrnky vařící vody.Přiklopím víkem a peču tak na 150 stupňů v troubě.Tak za deset minut je voda vypařená a rýže hotová.Je to jediná rýže kterou mi doma jedí,protože je sypká a nelepí se.Je výborná ke všemu a dá se jíst i samotná:-)
Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mimicek 25. 3. 2018, 19:31
(Y) (Y) (Y)
milka1m1 30. 4. 2016, 21:36
Ja delam Parbolaid a je to tip ryze,ktera je tuzsi.Do trouby staci obycejna ryze v papirovem sacku.
Jitaku 30. 4. 2016, 11:34
moc nám chutná (Y) (Y) (Y) Děkujeme (F)
hebes 21. 12. 2014, 7:43
...odzkoušeno a super (Y) ...vařila jsem jen sáčkovanou rýži, protože moje pokusy o klasickou nedopadly dobře ,-) ...ale tento recept nemá chybu ...jinou už nedělám :-) ...všem doporučuji vyzkoušet a děkuji za prima recept (F) (F) (F)
ZDENDA57 9. 1. 2014, 18:04
Ja ji uz tak delam roky a jina nam uz nechutna. (Y) (Y) |:o) |:o) |:o)
vanila 4. 4. 2013, 12:49
Dobrý den, mám dotaz - vy píšete, že za 10 minut při 150 st. by měla být hotová, já ji měla až po hodině... a to jsem měla vyhřátou troubu na 200 st. - páč jsem pekla kuřátko. Dělala jsem ale rýži Parbolaid - nemůže to být tím? Jinak byla velmi dobrá (Y)
Krůžička 5. 1. 2014, 15:13
@vanila Myslím, že to bude tou Parboiled-ta se klasicky i v sáčcích vaří déle než obyč rýže.
majkoka 24. 2. 2013, 21:46
Rýže je vynikající,moc děkuji za recept.
helika23 27. 1. 2013, 8:41
Veronika, o ryži to nie vždy platí, my napríklad dávame na jeden pohár ryže 2 poháre vody alebo vývaru, a väčšinou sa podarí. (child10). Ale každá ryža je svojská.
magsan 26. 1. 2013, 21:37
musí tam být ta Solčanka? Snad ne. *-)
enkka 30. 12. 2012, 14:12
:-$ jen se chci zeptat, co je to ta solčanka a čím se dá nahradit?děkuji.lenka
Irinka81 30. 12. 2012, 13:32
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) jinou už nedělám (zajic)
brčule123 9. 11. 2012, 17:13
Co je solčanka?Podravka?
ela4ground 26. 3. 2013, 11:01
@brčule123 Solčanka je něco na způsob podravky, ale ze zdravé výživy, je z přírodních surovin a moř.soli, takže je vhodná i pro děti.
micka-j 28. 10. 2012, 12:17
je vyborná jinou už nedělamdíky za receptík (Y) (Y) (clamp) (clamp) (hello)
P.A.V.L.A 28. 9. 2012, 17:15
(Y) (Y) (Y)
Evasma 23. 9. 2012, 16:12
Rýže takto připravená je opravdu výborná a fakt jiná - lepší, než když se vaří normálně na sporáku. Díky. Eva (F) (F) (F)
MatildaH 6. 8. 2012, 12:46
výborná, díky za recept (Y)
anaba 2. 8. 2012, 10:53
dělám taky tak,ale bez solčanky,tak to asi vyzkouším i s ní..díky za recept (F) (F)
JanaSL. 3. 6. 2012, 13:26
dobrý recept (Y) dneska jsme měli jako přílohu k omáčce a všem moc chutnalo :-) (Y) |:o)
spílja 24. 10. 2011, 13:31
Takto mě naučila dělat rýži moje babička.Díky moc že jste se o tento recept podělila s ostatními.Se sáčkovou rýží se opravdu nedá srovnat a při dodržení všech poměrů a rad se "nedá" zkazit.Já ještě dle babičky do připravené rýže v pekáčku přidávám 2-3 ks hřebíčku.Nejraději jji máme k vepřovému plátku na houbách a já specielně k ledvinkám na kari,které u nás bohužel kromě mě nikdo nejí.
seroquel 16. 8. 2012, 16:55
@spílja Dobrý den, velmi děkuji za recept, vynikající...prvně jsem ji dělala asi před 6ti týdny a od té doby každý týden. Dosud se u nás rýže jedla tak 1x za 2 měsíce a za trest... Děkuji
veronova 10. 12. 2011, 9:35
@spílja (F)
hana.54 17. 11. 2011, 18:13
@spílja (F) TAKTO PODLE VÁS DĚLÁM RÝŽI JASMÍNOVOU A JE SUPER. (Y) MANŽA O RÝŽI NESTOJÍ, ALE TUHLE DLABE I SAMOTNOU. (clamp) TED JSEM UDĚLALA S ČÍNOU A NEMÁ CHYBU (L)
MiriKu 24. 10. 2011, 13:01
Dobrý den! Minulý týden se mi podařilo zničit hrnec na rýži od Tupperware :^)- raději se neptejte jak jsem to dokázala, větrala jsem dva dny (H)... tak mi nezbylo, než pohledat, jak rýži uvařit jinak- vyzkoušela jsem dnes váš recept a asi už jinak dělat nebudu- je to vážně jednoduché ,-), celkem rychlé :-) a hlavně moc dobré (clamp)!! Dělala jsem ke králíkovi na smetaně, kluci králíka vyplivli :-S, ale rýži do sebe ládovali (jidlo).... je opravdu výborná!!! Děkuji za inspiraci!!!!!!! Hezký den! Miri (hello)
veronova 10. 12. 2011, 9:34
@MiriKu Dobry den ,-),uprimne receno ten Tupperware hrnec by me zajimal :-D,ale budu diskretni a ptat se nebudu ,-),kazdy mame sve dny ,-).Jsem rada,ze recept hodil a chutnal.Hezke proziti vanocnich svatku (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie