Koprovka z vývaru
Potřebné ingredience
1l vody,1 kostka masoxu,cukr,kopr ve sklenici nebo čerstvý,smetanu 12% (žlutá),hladká mouka,kousek másla
Postup přípravy
V litru vody si necháme rozpustit a povařit masox.Z másla a hladké mouky udělat světlou jíšku a pomalu přidávat vývar a metličkou rozmíchávat,aby se neudělaly hrudky.Když je jíška…
Koprovka z mléka
Potřebné ingredience
tolik mléka kolik kdo chce omáčky,cukr,sterilovaný kopr,ocet,sůl,hladká mouka
Postup přípravy
Mléko přivést k varu a přidat cukr dle chuti.Nechat na malém plameni rozpustit.Pak přidat kopr,sůl a nechat krátce povařit.Z trochy mléka a hladké mouky udělat zátřepku a podle…
Houbová omáčka
Potřebné ingredience
1 hluboký talíř hub,1 větší cibule,0,5dcl oleje,1 kelímek sladké smetany 12%,0,5l mléka,3 lžíce hladké mouky,sůl,pepř,drcený kmín
Postup přípravy
Na oleji zesklovatět cibuli,přidat kmín,sůl a houby a dusit 10-15 minut (nepodlívat,jen častěji promíchávat).Pak přidat mouku,nechat krátce posmažit a zalít smetanou a mlékem a za…
Rajská omáčka
Potřebné ingredience
6 lžic oleje,3 lžíce hladké mouky,masový vývar,8 kuliček nového koření,8 kuliček pepře,sůl,3 bobkové listy,3 velké protlaky,cukr a špetka skořice
Postup přípravy
Z oleje a mouky udělat světlou jíšku,rozmíchat s vývarem,přidat sůl a koření a asi 20 minut povařit.Podle potřeby dolít vývarem.Po 20ti minutách přecedit,rozmíchat protlak,přidat…